Με το χειμερινό εξάμηνο να είναι στα ντουζένια του, δείτε μερικές προτάσεις για online επιστημονικά κομπιουτεράκια που θα σας βοηθήσουν στη σχολή σας.

calculatΤο επιστημονικό κομπιουτεράκι ανέκαθεν αποτελούσε βασικό αξεσουάρ του καλού του φοιτητή. Το κακό είναι πως όλες εκείνες οι αχρείαστες λειτουργίες του, κόστιζαν… χρυσάφι αφού πέραν της σχόλης, δύσκολα χρησίμευαν κάπου μετά –ιδίως τώρα που όλοι οι πολύπλοκοι υπολογισμοί γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το καλό που έχει η Τεχνολογία είναι πως μας επιτρέπει να εκτελούμε εργασίες που παλαιότερα έμοιαζαν με… βουνά, πανεύκολα! Γιατί λοιπόν αντί να τρέχετε να αγοράζετε επιστημονικά κομπιουτεράκια, να μην εκμεταλλευτείτε κάποιο από όλα εκείνα τα αξιόλογα ψηφιακά που μπορείτε να βρείτε online; Εμείς κάναμε την έρευνά μας, εξετάσαμε τις επιλογές σας και διαλέξαμε τα καλύτερα!

 

Desmos Graphic Calculator

To Desmos είναι ένα επιστημονικό κομπιουτεράκι που μπορείτε να τρέξετε απ’ ευθείας από τον browser σας, όντας έτσι εξαίσια επιλογή τόσο για χρήστες laptop/desktop, όσο και mobile συσκευών (tablet/smartphone). Το περιβάλλον εργασίας του είναι ιδιαίτερα βολικό και εύχρηστο την ώρα μάλιστα που σας προσφέρει όλες εκείνες τις λειτουργίες για τις οποίες μία αριθμομηχανή τσέπης ζητά να καταβάλλετε 30-40€ μίνιμουμ.

 

desmos

 

Algebra Calculator

Το Algebra Calculator έρχεται τόσο στη μορφή site, όσο και ως app ώστε να το χρησιμοποιείτε απρόσκοπτα στο smartphone σας –όταν βρίσκεστε, π.χ. στο πανεπιστήμιο ή τη σχόλη σας εν πάση περιπτώσει. Είναι ό,τι πρέπει για εξισώσεις και προβλήματα άλγεβρας αφού μπορείτε να εισάγετε τον τύπο που ψάχνετε και να έχετε τη λύση σε δευτερόλεπτα! Μάλιστα, δεν σας παρουσιάζει «ξερά» τη λύση παρά σας δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε αυτή βήμα-βήμα, έτσι ώστε να δείτε πού τυχόν κάνατε λάθος στους υπολογισμούς σας.

 

algebra-calculator

 

Notepad Calculator

Το Notepad Calculator θα σας κερδίσει εξ αρχής χάρη στο αν μη τι άλλο πρωτότυπο –για κομπιουτεράκι- περιβάλλον εργασίας του το οποίο θυμίζει… σημειωματάριο! Φανταστείτε μία πιο απλοϊκή, ξεκάθαρη, πιο εύχρηστη αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων έκδοση του Excel, κατάλληλη για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Οι υπολογισμοί σας μάλιστα αποθηκεύονται τοπικά στον browser σας για εύκολη πρόσβαση εκ νέου.

 

desmos