Μιας που όλοι περνάμε άπειρο χρόνο μπροστά στις οθόνες των laptops μας «δαμάζοντας τα κύματα» του διαδικτύου, ορίστε δύο κολπάκια που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!
Η λογική λέει πως τις εργασίες στις οποίες αφιερώνουμε την περισσότερη ώρα θα πρέπει πάση θυσία να βρούμε τρόπο να τις κάνουμε ευκολότερα και πιο αποδοτικά αφού έτσι θα εξοικονομήσουμε χρόνο και θα απλοποιήσουμε τις ζωές μας. Μία από αυτές τις «εργασίες» είναι και το browsing, το «σερφάρισμα» δηλαδή στο διαδίκτυο, ψάχνοντας στοιχεία, παραμένοντας ενήμεροι, χαζεύοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους. Βρήκαμε λοιπόν για εσάς δύο μικρά και εύκολα κολπάκια τα οποία μπορείτε να οικειοποιηθείτε και να εντάξετε στο ρεπερτόριο κινήσεών σας προκειμένου να διευκολυνθείτε σε καθημερινή βάση!

 

new-tab

 

Νέα tabs

Πόσες και πόσες φορές δεν θέλετε ένα link να ανοίξει σε νέο tab; Προσοχή: όχι νέο παράθυρο αλλά καρτέλα, στο ίδιο παράθυρο. Πολλές. Ξέρετε πώς θα το κάνετε με μία κίνηση; Απλά πηγαίνετε τον κέρσορα επάνω από το link και αντί να το πατήσετε με αριστερό ή δεξί «κλικ», πατήστε τη ροδέλα. Δεν θέλετε να “scrollάρετε”, να κυλήσετε την οθόνη δηλαδή, γι’ αυτό μην την πάτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Απλά πατήστε τη και ως διά μαγείας, το link θα ανοίξει σε ένα νέο tab!

 

zoom-browser

 

Εύκολο zoom

Αν ένα site χρησιμοποιεί πολύ μικρή ή μεγάλη γραμματοσειρά, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση προκειμένου να διαβάσετε τα κείμενά του εύκολα και άνετα και σίγουρα χωρίς να πρέπει πρώτα να σας έχουν βγει τα μάτια! Πώς θα το κάνετε; Απλά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl (στα αριστερά του πληκτρολογίου σας) και «παίξτε» με τη ροδέλα του ποντικιού: κυλώντας την προς τα επάνω κάνετε zoom in ενώ προς τα κάτω zoom out. Η λειτουργία αυτή, να ξέρετε, δουλεύει και στα προγράμματα του Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook κλπ ανάλογα την περίσταση)!