Έως και 35% ταχύτερη εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο υπόσχεται η νέα, δωρεάν, δοκιμαστική έκδοση του Google Chrome 2.0.

google-chromeΣτα τέλη του προηγούμενου έτους, η Google αφαίρεσε από τον browser της, τον Chrome, την ετικέτα Beta, που σημαίνει δοκιμαστική έκδοση. Έπειτα από αρκετά updates, το πρόγραμμα πλοήγησης της Google, έχει φτάσει την 1.0.154.48 έκδοσή του. Ωστόσο, παρά τον αρχικό σάλο που προκάλεσε λόγω του εντυπωσιακού του σχεδιασμού, δεν κατόρθωσε να διεκδικήσει σημαντική μερίδα των χρηστών του διαδικτύου. Το τοπίο αυτό φιλοδοξεί να ανατρέψει η δεύτερη έκδοσή του, την οποία (στην beta, δοκιμαστική μορφή της) μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ (http://www.google.com/intl/en/landing/chrome/beta/index.html ).

Η σημαντικότερη διαφορά του Chrome 2.0 σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι η ταχύτητα με την οποία εμφανίζει τις σελίδες του διαδικτύου. Μια νέα μηχανή JavaScript κάνει έως και 35% γρηγορότερη την εμπειρία πλοήγησης στο internet, ενώ μια νέα έκδοση της μηχανής WebKit, επιτρέπει στον browser της Google λειτουργίες όπως full-page zoom, auto scroll και CSS gradients/αντανακλάσεις παρόμοιες με αυτές του Safari 4.