Το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΣΕΠΕ λειτουργεί πιλοτικά από την Intrasoft International και στοχεύει στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του.

intrasoft-internationalΣε πιλοτική λειτουργία βρίσκεται το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΟΠΣ Σ.ΕΠ.Ε.), συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ που έχει αναλάβει και υλοποιεί η INTRASOFT International.

 

Το συνολικό έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του πλήρους ελεγκτικού κύκλου του Σ.ΕΠ.Ε, στην υποστήριξη των ανασχεδιασμένων και αναβαθμισμένων διοικητικών του διαδικασιών, καθώς και στην παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου προς τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η διεθνώς αναγνωρισμένη λύση ανάλυσης κινδύνου και συμμόρφωσης ESKORT της INTRASOFT International αποτελεί το βασικό εργαλείο ενίσχυσης των ελεγκτικών του διαδικασιών. Αξιοποιώντας δεδομένα των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Σ.ΕΠ.Ε. (ΕΡΓΑΝΗ), του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, και του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS), το ΟΠΣ Σ.ΕΠ.Ε. θα υποστηρίξει το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας.

 

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, οπότε και το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με το Σ.ΕΠ.Ε. μέσω της νέας ηλεκτρονικής πύλης, αποκομίζοντας άμεσα οφέλη λόγω της μείωσης των διοικητικών βαρών και της βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης. Παράλληλα, η αξιοποίηση των κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων θα βοηθήσει το Σ.ΕΠ.Ε. να μειώσει το κόστος λειτουργίας του και να διεξάγει πιο αποτελεσματικά το ελεγκτικό και συμβουλευτικό του έργο.

 

Στη φάση αυτή του έργου, πριν την ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας, διοργανώνονται δύο ημερίδες στην Αθήνα στις 26/10/15 στο ξενοδοχείο Divani Caravel και στη Θεσσαλονίκη στις 4/11/15 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στις οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά το ΟΠΣ Σ.ΕΠ.Ε., τα βασικά του υποσυστήματα, οι αναβαθμισμένες παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του portal www.sepenet.gr, καθώς και τα οφέλη για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

 

Οι συγκεκριμένες ημερίδες απευθύνονται σε όλους όσους άμεσα ή έμμεσα συναλλάσσονται με το Σ.ΕΠ.Ε. και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρονται μέσω του νέου αυτού Συστήματος.