Η LG Electronics απέσπασε 14 βραβεία από τους πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς στη βιομηχανία του design, τα Reddot και τα iF (International Forum) Design Αwards.

LG Bluetooth speakers

LG Bluetooth speakers

Eιδικότερα, η LG κέρδισε για το 2009 βραβεία Reddot για προϊοντικό σχεδιασμό σε επτά (7) κατηγορίες συμπεριλαμβανομένου και το “Best of the Best” για το Bluetooth speaker MSB-200. Τα υπόλοιπα προϊόντα που κέρδισαν βραβείο είναι το κινητό Secret KF750, το 3G Watch phone GD910, το πλυντήριο/στεγνωτήριο Universe με τετράγωνες πόρτες, ο φούρνος μικροκυμάτων UD A2με wide διάφανη οθόνη, το πρώτο παγκοσμίως κλιματιστικό αλουμινίου Maestro και το κομψό DVD player DV4S.


Το “Best of the Best” προϊόν της LG είναι ένα κομψό και εύχρηστο φορητό speaker με περιστρεφόμενο μηχανισμό και ‘ελεύθερο’ σχεδιασμό για μέγιστη χρηστικότητα, το οποίο μπορεί να συνδεθεί εύκολα με μουσικές συσκευές, όπως MP3 players και κινητά μέσω ασύρματου Bluetooth. Οι χρήστες μπορούν να περιστρέφουν το ηχείο με μορφή stick σε διαφορετικές θέσεις, είτε για να σταθεί όρθιο σε μια επίπεδη επιφάνεια, είτε για να κρεμαστεί σε έναν τοίχο. Επιπλέον, τα φωτάκια LED που διαθέτει αναβοσβήνουν σε έναν μοναδικό ρυθμό συνθέτοντας την απόλυτη εμπειρία ακρόασης!


H LG κέρδισε επίσης iF design awards σε επτά (7) κατηγορίες για τα πρωτοποριακά προϊόντα της όπως το 8MP touchscreen Renoir KC910, τις τηλεοράσεις plasma PS80 and PS70, καθώς και το τετράθυρο French-door ψυγείο LMX25981.


“Κάθε προϊόν της LG είναι σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών μας,” δήλωσε ο κ. Paul Bae, επικεφαλής του Corporate Design Center της LG Electronics και συνέχισε. “Η εμπειρία μας στο design είναι αυτή που κάνει την LG να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους στη βιομηχανία. Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια φρέσκια και μοναδική εμπειρία με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καθημερινά.”


Τα Reddot design awards αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς στον κόσμο. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2009 στο Aalto-Theatre στο Essen της Γερμανίας. Όλα τα νικητήρια προϊόντα θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση από τις 30 Ιουνίου ως τις 29 Ιουλίου στο μουσείο red dot στο Essen, το οποίο φιλοξενεί τις μεγαλύτερες μόνιμες εκθέσεις σύγχρονου design στον κόσμο.