Ο αυτοκράτορας των platform

Ο θρυλικός υδραυλικός αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη μορφή των videogames. Η φήμη του, λοιπόν, τον εκτοξεύει στο… διάστημα, για διαγαλαξιακές περιπέτειες!

Super Mario GalaxyΗ ιστορία ξεκινά ένα βράδυ στο Mushroom Kingdom όπου οι Toads διασκεδάζουν ανέμελοι. Ο ιπτάμενος στόλος του σατανικού Bowser κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του στον ουρανό και ξεριζώνει από το έδαφος το κάστρο της πριγκίπισσας, παίρνοντας την ως πολύτιμο λάφυρο. Ο Ιταλός υδραυλικός αναλαμβάνει δράση και τρέχει από πλανήτη σε πλανήτη να σώσει την Peach. Με γνήσιο platform ύφος, το gameplay σας επιτρέπει να πηδήξετε στα ύψη, να πετάξετε στο διάστημα, να γλυστρίσετε σε πλαγιές, να αρπάξετε bonus και να πραγματοποιήσετε πολλές ακόμα χαρωπές, πλουμιστές κι ανέμελες ενέργειες! Στο διαπλανητικό ταξίδι σας θα συναντήσετε νέες αλλά και γνώριμες από παλαιότερα Super Mario, τοποθεσίες, κλασσικούς χαρακτήρες και πολυάριθμες αποστολές.

Το «Super Mario Galaxy» είναι ακόμα ένας τίτλος που αποδεικνύει περίτρανα πως το Wii είναι ικανό για μικρά θαύματα στον χώρο του gaming. Επιβεβαιώνει περίτρανα πως δεν είναι απαραίτητα τα απαιτητικά γραφικά υψηλής ανάλυσης προκειμένου να παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Εξαιρετικά οπτικά εφέ, αντανακλάσεις φωτός, καπνοί και σωματίδια απαρτίζουν ένα αξιόλογο θέαμα που κρατά τον παίκτη κολλημένο στην οθόνη του. Η έμπνευση των σχεδιαστών του «Super Mario Galaxy» είναι διάχυτη και προφανής σε κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Περίπου 40 διαφορετικοί γαλαξίες με 6-7 προκλήσεις στον καθένα θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον σας για καιρό. Βιώστε την διαφορετική βαρύτητα κάθε πλανήτη και εκμεταλλευτείτε τις νέες δυνατότητες που προσφέρει ο χειρισμός του Wii.

Η κίνηση του Mario γίνεται με τον αναλογικό μοχλό του nunchuk, ενώ με το Wii remote εκτελούνται ενέργειες όπως η διαδραστικότητα με αντικείμενα τα οποία σημαδεύετε, η πλοήγηση των «οχημάτων» που επιβιβάζεστε και οι εκτελέσεις ανεπανάληπτων ακροβατικών περιστροφών (spins) στον αέρα. Στα highlights του παιχνιδιού συγκαταλέγονται ο… ιπτάμενος Bee Mario στο Honeycomb Galaxy, το πατινάζ ως Ice Mario σε παγωμένη λίμνη και οι 2D νοσταλγικές πίστες! Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, παιχνίδια στο Wii, το οποίο επιβάλλεται να αποκτήσετε αν αγαπάτε τα plarform games.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec