Η Visa Europe αποτελεί τον επίσημος εταίρος πληρωμών του Πρωταθλήματος FIA Formula E και επεκτείνει την παγκόσμια χορηγία της στη Formula E μέχρι το 2018.

N.PΗ Visa Europe, η κορυφαία εταιρία πληρωμών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την παγκόσμια χορηγία της στο Πρωτάθλημα FIA Formula E – την πρώτη σειρά αγώνων με ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο. Έπειτα από τη χορηγία της στην Ευρωπαϊκή σειρά της εναρκτήριας περιόδου πέρυσι, η Visa υπέγραψε ως ο Επίσημος Εταίρος Πληρωμών για τις επόμενες τρεις περιόδους μέχρι το 2018. Η δεύτερη σεζόν ξεκινά στο Πεκίνο στις 24 Οκτωβρίου.

 

Η χορηγία προβλέπει πως τα λογότυπα στις πίστες, τα εισιτήρια και τα δικαιώματα αγώνων θα περάσουν στις αγορές και τα μέλη της Visa Europe.

 

Η Visa ανακοίνωσε και την χορηγία του Πρωταθλητή της Formula E για το 2015, Nelson Piquet Jr, ο οποίος θα γίνει Πρεσβευτής Οδηγός της Visa και ο πρώτος χορηγούμενος οδηγός της Visa Europe που υπήρξε ποτέ. Επιτυχημένος οδηγός, έχoντας αποκτήσει τον σεβασμό και με τους αγώνες να κυλούν στο αίμα του, ο Nelson Piquet Jr διαθέτει 22 χρόνια εμπειρίας σε αγώνες. Κέρδισε επίσης το Visa Fastest Lap στο Βερολίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο – ένα τρόπαιο που απονέμεται σε οδηγούς οι οποίοι καταφέρνουν να αποσπάσουν τους ταχύτερους χρόνους γύρων σε κάθε αγώνα.

 

Το Visa Fastest Lap θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη νέα ενέργεια χορηγίας της Visa Europe. Εκτός από την παραλαβή του κυπέλλου, ο ταχύτερος οδηγός θα συνεχίσει να λαμβάνει δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα από τη FIA, επιπλέον από αυτούς που έχει ήδη κερδίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Σχολιάζοντας τη χορηγία, ο Mark Antipof, Chief Officer, Sales and Marketing της Visa Europe ανέφερε:
«Η συνεργασία της Visa Europe με τη Formula E είναι ο τέλειος συνδυασμός δύο πραγματικά καινοτόμων brands. Η Formula E αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αλλαγής προς ένα ηλεκτρικό μέλλον, ενώ στη Visa, επανεφευρίσκουμε τις πληρωμές μέσω πρωτοποριακών τεχνολογιών, ώστε να πραγματοποιούνται ταχύτερα, απλούστερα και με περισσότερη ασφάλεια. Αναζητούμε συνεργάτες που συμβαδίζουν με τη δέσμευσή μας για καινοτομία και ηγεσία, επομένως ήταν φυσικό για εμάς να επεκτείνουμε την υποστήριξή μας σε αυτό το καινοτόμο άθλημα μέσω μιας παγκόσμιας χορηγίας για τα επόμενα τρία χρόνια».

 

«Επιπλέον, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση του Nelson Piquet Jr ως Πρεσβευτή Οδηγού της Visa. Θα είναι η πρώτη φορά που η Visa Europe υποστηρίζει έναν παγκοσμίου φήμης οδηγό και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να εντείνουμε το διάλογο με τους φίλους του αθλήματος και να τους φέρουμε ακόμα πιο κοντά στη δράση».

 

Ο Alejandro Agag, CEO της Formula E, σχολίασε:
«Είμαστε ευτυχείς που η Visa Europe αποφάσισε να είναι ο Επίσημος Εταίρος Πληρωμών της Formula Ε. Την περασμένη σεζόν απέδειξε μέσω της χορηγίας του London ePrix και της πρωτοβουλίας Fastest Lap το είδος της καινοτομίας και ηγεσίας που ευδοκιμεί στην Formula E. Η Visa είναι μία εταιρεία με παγκόσμια αναγνώριση και φήμη για την καινοτομία της, χαρακτηριστικά που θεωρώ πως την καθιστούν τέλειο συνδυασμό με τη Formula Ε. Αυτή η συνεργασία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το εκρηκτικό προφίλ και την επιτυχία της Formula Ε».

 

Ο Nelson Piquet Jr, Πρωταθλητής 2014/2015 της FIA Formula E, είπε:
«Είμαι πολύ υπερήφανος για την ανακοίνωση μου ως Πρεσβευτή Οδηγού της Visa για την αγωνιστική περίοδο 2015/2016. Είναι απίστευτη τιμή να συνεργάζομαι με μία παγκόσμια εταιρία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κλάδου της. Ως οδηγός στην πρώτη γραμμή των αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μπορώ πραγματικά να ταυτιστώ με την έμφαση που δίνει η Visa στην τεχνολογία και την καινοτομία. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ μαζί τους την ερχόμενη περίοδο».

 

Η Visa θα αξιοποιήσει αυτή τη χορηγία για να έρθει πιο κοντά με τους πελάτες, τα μέλη και τους εμπόρους σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές της μέσω ενός μείγματος κοινωνικού, ψηφιακού και παραδοσιακού μάρκετινγκ. Η καινοτόμος χρήση των κοινωνικών και ψηφιακών μέσων από τη Formula E θέτει τους φίλους του αθλήματος στο επίκεντρο των αγώνων, και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, όπως το FanBoost – όπου οι οπαδοί ψηφίζουν τον αγαπημένο τους οδηγό μέσω των κοινωνικών δικτύων – προσφέρουν ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ προηγουμένως στον επαγγελματικό αθλητισμό.

 

Το “Always On” της Visa, μία έκφραση υπόσχεσης στον πελάτη και της θέσης της ως η καρδιά των πληρωμών, θα ενεργοποιηθεί σε όλο το πρωτάθλημα.