Εσείς γνωρίζατε πως τα Windows διαθέτουν το δικό τους… God Mode; Όχι, δεν πρόκειται για cheat σε videogame αλλά για πραγματικό χαρ/κό! Δείτε τι παίζει.

god-mode-windowsΤο καλό με τα Windows ή εν πάση περιπτώσει ένα από τα καλά με δαύτα, είναι πως επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό στον χρήστη να τα παραμετροποιήσει προκειμένου να τα φέρει στα μέτρα του και να καλύψει τις ανάγκες του. Ένα στοιχείο που διαθέτουν όλες οι εκδόσεις των Windows μετά και τα 7, είναι το περίφημο God Mode, το οποίο όμως λίγοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι ξέρουν πώς να το ενεργοποιήσουν. Ε, από σήμερα, σε αυτούς τους τελευταίους προστίθεστε και εσείς!
Τι είναι όμως το God Mode; Μια συντόμευση που σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία του Πίνακα Ελέγχου εύκολα και γρήγορα. Για να το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και να επιλέξετε Δημιουργία / Φάκελος. Για όνομα δώστε το κάτωθι:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

 

god-mode-1
Με το που πατήσετε Enter, ο φάκελος θα αλλάξει σε Πίνακα Ελέγχου στον οποίο εφ’ όσον μπείτε θα τα… δείτε όλα! Οι επιλογές σας είναι πραγματικά εντυπωσιακά πολλές (ουσιαστικά από εδώ μπορείτε να πειράξετε καθετί αφορά το σύστημά σας), αν και προς διευκόλυνσή σας παρουσιάζονται τακτοποιημένες και ομαδοποιημένες έτσι ώστε να μην «χάνεστε» αδίκως. Δεν έχει νόημα να καταγράψουμε κάποιες από αυτές (για όλες ούτε λόγος…) μιας που πιο ουσιώδες θα ήταν να αφιερώνατε λίγο χρόνο ώστε να τις ανακαλύψετε οι ίδιοι.

 

god-mode-2
Εννοείται πως αν δεν σας αρέσει το “God Mode”, μπορείτε να δώσετε στην εν λόγω επιλογή ό,τι όνομα προτιμάτε, αλλάζοντας το σχετικό τμήμα στον κώδικα που αναφέραμε πιο πάνω. Επίσης, αν δεν θέλετε να το έχετε μέσα στο desktop σας, μπορείτε κάλλιστα να το σύρετε στο μενού Έναρξη ή στη μπάρα εργασίας των Windows.