Με το iOS 9, το πληκτρολόγιο άλλαξε άρδην κάνοντας πιο εύκολη τη διάκριση πεζών/κεφαλαίων. Αν όμως νοσταλγείτε το παλιό, ιδού πώς θα το επαναφέρετε!

Μία από τις αλλαγές που έφερε μαζί του το iOS 9 της Apple, αφορούσε το πληκτρολόγιο. Συγκεκριμένα, το νέο του στυλ καθιστά παιχνιδάκι τη διάκριση πεζών και κεφαλαίων αφού τα γράμματα απεικονίζονται κανονικά, την ώρα που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν σταθερά ως κεφαλαία με τη μόνη διαφορά να έγκειται στο αν το πλήκτρο Shift ήταν πατημένο ή όχι.

 

Title
Αν όμως εσείς για τους δικούς σας λόγους θέλετε να επαναφέρετε το πληκτρολόγιο που είχε –μεταξύ άλλων- η έκδοση 8 του iOS, υπάρχει τρόπος και μάλιστα πανεύκολος! Θα πρέπει να πάτε στα Settings του iPhone/iPad/iPod σας και εκεί στο General. Βρείτε το Accessibility, επιλέξτε το και κατόπιν κάντε το ίδιο και με το Keyboard.
Εδώ θα δείτε να δεσπόζει η επιλογή Show Lowercase Keys: την απενεργοποιείτε και voila, το παλιό σας πληκτρολόγιο έχει επιστρέψει! Είστε έτοιμοι.

 

IMG_2624
Βέβαια, εδώ που τα λέμε, δεν βρίσκουμε κάποιον λόγο για να θέλει κανείς να κάνει κάτι τέτοιο, δεδομένου του ότι με τον παλιό τρόπο η αντίληψη του αν είναι ενεργοποιημένα τα πεζά ή τα κεφαλαία είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά όπως και να ‘χει, σεβόμαστε το γεγονός πως κάποιος μπορεί απλά να έχει συνηθίσει σε αυτό το πληκτρολόγιο σε τέτοιο βαθμό που να δυσκολεύεται να το αλλάξει. Ας είναι!