Πυρ και μανία!

Μέχρι πρόσφατα η σειρά «Call Of Duty» μας έφερνε στο μυαλό ελληνικές ταινίες για το έπος του ‘40 με τον Κώστα Πρέκα. Το σκηνικό αλλάζει με το 4ο μέρος καθώς στο «Modern Warfare» η δράση μεταφέρεται στην εποχή μας.

Modern WarfareΔιατηρώντας τα επιτυχημένα συστατικά των προηγούμενων Call of Duty, η Infinity Ward έδωσε στο νέο της δημιούργημα άλλον αέρα, ανανεώνοντας το με πλήθος συναρπαστικών χαρακτηριστικών. Το πρώτο που παρατηρεί κανείς, είναι φυσικά τα γραφικά. Ρεαλιστικά εφέ φωτισμού, καπνών και εκρήξεων, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι που αποδίδονται με κάθε λεπτομέρεια και όπλα που μοιάζουν πιο αληθινά από ποτέ. Στο level που κάνετε επιδρομή σε ένα μεταγωγικό πλοίο, η αναπαράσταση του νερού της βροχής και των κυμάτων είναι από τις πιο αληθοφανείς που έχουμε δει σε videogame. Τα κλασσικά στοιχεία του gameplay έχουν εμπλουτιστεί με ειδικές μανούβρες σκαρφαλώματος που ενεργοποιούνται ανάλογα με την περιοχή και το εμπόδιο που έχετε μπροστά σας, πατώντας το κουμπί του άλματος.

Παράλληλα, ενώ συνεχώς υπάρχουν συμπολεμιστές σας στο θέατρο των επιχειρήσεων, δεν θα ασχοληθείτε ιδιαίτερα μαζί τους όσον αφορά εντολές συντονισμού κλπ. Απλά ζωστείτε τα πυρομαχικά σας και ξεκινήστε να σκορπάτε καυτό ατσάλι στους αντιπάλους! Όποτε ο στρατιώτης σας βάλλεται από πυρά, ένα κόκκινο χρώμα στην οθόνη σας προειδοποιεί να βρείτε κάλυμμα για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές του. Μόνο κάποια ισχυρή έκρηξη από χειροβομβίδα μπορεί να σας στείλει απευθείας και απροειδοποίητα στον άλλο κόσμο και πάλι πίσω στο τελευταίο checkpoint. Σεναριακά, κάθε αποστολή προσεγγίζει την πλοκή από διαφορετική οπτική γωνία με αποτέλεσμα να έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε και διαφορετικούς τύπους στρατιωτών, όπως τους σαματατζήδες Αμερικανούς πεζοναύτες ή τους ψύχραιμους και αθόρυβους Βρετανούς της SAS.

Όπως πάντα, για όλα φταίνε οι Ρώσοι, ή τουλάχιστον κάποιοι κακοί στασιαστές από αυτούς. Θα έχετε την ευκαιρία να επιβάλετε τη… «νέα τάξη πραγμάτων» και με οχήματα όπως το θηριώδες ελικόπτερο AC130 και το τανκ M1A1 Abrams. Φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα multiplayer modes, όπου αποφασίζετε την κλάση του στρατιώτη σας και τον αναπτύσσετε ανάλογα με το στυλ σας. Κάθε κλάση ορίζεται από 3 «perks», όπως για παράδειγμα το «Dead Silence» που σας επιτρέπει να κινείστε αθόρυβα ή το «GPS Jammer» που σας κάνει αόρατο στα radar. Επιλέγοντας αν θα είστε π.χ. Assault, Heavy Gunner, Spec Ops ή Demo κλάση διαλέγετε αυτόματα και το βασικό και δευτερεύων σας όπλο.

Αν βέβαια καμία κλάση δεν ταιριάζει στα γούστα σας, τότε έχετε την δυνατότητα, αφού κερδίσετε ορισμένα levels online, να χτίσετε την δική σας, δίνοντας της όνομα, διαλέγοντας 3 «perks» και επιλέγοντας όπλα. Όσο προοδεύετε παραμετροποιείτε τον χαρακτήρα και τα όπλα σας με εκτενείς δυνατότητες customization. Βέβαια, λάβετε υπόψη σας πως το πολύτιμο sniper όπλο σας μπορεί εύκολα να περάσει στα χέρια όποιου σας σκοτώσει! Αποκτήστε, λοιπόν, το «Call Of Duty 4», οχυρωθείτε πίσω από τον καναπέ και τραβήξτε την σκανδάλη…

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PC, PS3, DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Dionic