Συνέντευξη για την απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να καθιερώσει κοινό brand OTE και Cosmote παραχώρησε στο ΑΜΠΕ, ο Chief Operating Officer, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

piperidisΈνα κοινό σημείο αναφοράς επιθυμούν να έχουν οι καταναλωτές ούτως ώστε όταν το αναζητήσουν για εξυπηρέτηση ή τεχνική βοήθεια να γνωρίζουν ότι είναι ένα, λειτουργικό και αποτελεσματικό, ανέφερε ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, Chief Operating Officer Ομίλου ΟΤΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το επικείμενο rebranding του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην καθιέρωση μίας ενιαίας εμπορικής εικόνας. Σύντομα, η μάρκα COSMOTE, με ανανεωμένο, μοντέρνο λογότυπο που αναδεικνύει την παρουσία του ΟΤΕ, θα «ντύσει» τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου σε σταθερή, κινητή και internet.

 

Για τη στρατηγική αυτή απόφαση, ο κ. Πιπερίδης ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε, ότι η απόφαση είναι σύμφωνη με τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά τηλεπικοινωνιών διεθνώς, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις αγορές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και άλλων.

 

Αναφερόμενος στο μετασχηματισμό του ΟΤΕ τόνισε ότι «Η κοινή εμπορική ονομασία, η εικόνα αν θέλετε, είναι το τελευταίο που αλλάζουμε. Πρώτα φροντίσαμε να αλλάξουμε όλα τα υπόλοιπα στον τρόπο λειτουργίας μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Chief Operating Officer του Ομίλου ΟΤΕ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για επιλογή της ονομασίας COSMOTE έναντι του ΟΤΕ, καθώς η νέα κοινή μάρκα COSMOTE ενώνει τόσο τα ονόματα όσο και τις δυνάμεις των δύο brands.

 

Σχετικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα εμπορική στρατηγική στην εταιρεία και τους εργαζόμενους, ο κ. Πιπερίδης ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει τίποτα για τους ανθρώπους αφού δεν πρόκειται για νομική ενοποίηση.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Πιπερίδη.

 

Ζαχαρίας Πιπερίδης, Chief Operating Officer ομίλου ΟΤΕ:
Δύο δυνατές μάρκες φέρνουν ένα ισχυρότερο εμπορικό σήμα και μία νέα εποχή για τον όμιλο ΟΤΕ

 

Γιατί κρίνατε αναγκαία την υιοθέτηση ενιαίας εμπορικής μάρκας για OTE και Cosmote;

Ολοκληρώσαμε το μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία σύγχρονη ανταγωνιστική εταιρεία, ενώ προχωρήσαμε και με τη λειτουργική ενοποίηση σταθερής και κινητής. Η καθιέρωση μιας ενιαίας εικόνας για τις εμπορικές μας προτάσεις είναι φυσική εξέλιξη για τον όμιλο, δίνοντας ξεκάθαρα στον πελάτη το στίγμα της νέας εποχής. Ενώνουμε τις δυνάμεις του OTE, την ιστορία του και την εγγύηση του ονόματός του, με την δυναμική της COSMOTE, για να έχει ο πελάτης ένα σημείο αναφοράς και κοινή εμπειρία όταν απολαμβάνει τις υπηρεσίες μας.

Πρακτικά για τους πελάτες μας θα ισοδυναμεί με περισσότερη ευκολία, ταχύτητα και απλότητα και με ενιαία εξυπηρέτηση για όλους, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Γινόμαστε ακόμη καλύτεροι για τους πελάτες μας, χτίζοντας στην προτίμηση και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν. Θέλουμε να είμαστε σταθερά η επιλογή της καρδιάς τους.

 

Ποια πρακτικά οφέλη θα αποκομίσουν οι καταναλωτές με την κοινή ονομασία;

Η ενιαία εμπορική μάρκα είναι αποτέλεσμα της συνεχούς μας προσπάθειας να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και των πελατών μας.

Η καθημερινότητά όλων έχει αλλάξει. Δεν έχουμε μόνο σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, αλλά και Internet και e-mail, με πρόσβαση από το σπίτι, το γραφείο ή το tablet μας. Η σύγκλιση σταθερής-κινητής διαμορφώθηκε από τη ζήτηση της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών και όχι μόνο από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί, θέλουν τις καλύτερες δυνατές τιμές για τις καλύτερες υπηρεσίες, θέλουν συνέπεια και συνέχεια από τον πάροχό τους και επιθυμούν να έχουν ένα σημείο αναφοράς, ώστε όταν το αναζητήσουν για εξυπηρέτηση ή τεχνική βοήθεια να γνωρίζουν ότι είναι ένα, λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Για τον όμιλο ΟΤΕ δεν είναι αρκετό να παρέχει υπηρεσίες που απλώς λειτουργούν ικανοποιητικά για τον καταναλωτή, αλλά ότι ανά πάσα στιγμή προσφέρει το καλύτερο δυνατό που μπορεί να δώσει η αγορά. Θέλουμε οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι οι δικές μας προσπάθειες για βελτίωση δεν σταματούν ποτέ.

 

Η επωνυμία ΟΤΕ είναι ιστορική για τις τηλεπικοινωνίες και την Ελλάδα. Γιατί επικράτησε η Cosmote;

Η νέα κοινή μάρκα COSMOTE κουβαλάει και τα δύο ονόματα, δεν επικράτησε το ένα έναντι του άλλου, αντίθετα αλληλοσυμπληρώνονται. Ο όμιλος ΟΤΕ παραμένει και υπογράφει όλα μας τα προϊόντα ως εγγύηση, ενώ στο νέο λογότυπο COSMOTE είναι εμφανής η παρουσία του με το γνωστό μπλε χρώμα.

 

Πρόκειται για κάτι που σας ζήτησε η Deutsche Telekom; Τι ισχύει στο εξωτερικό;

Η απόφασή μας για την καθιέρωση ενιαίας εικόνας στις εμπορικές μας προτάσεις είναι σύμφωνη με τις τάσεις της αγοράς διεθνώς.

Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι στη Γαλλία η France Telecom, πάροχος σταθερής εξαγόρασε την Orange στην κινητή και πήγαν στο κοινό εμπορικό όνομα «Orange». Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν στο Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ισπανία και αλλού. Ακόμα και ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, λίγες μέρες αφού ανακοινώσαμε ότι θα καθιερώσουμε μια ενιαία εικόνα για τις εμπορικές μας προτάσεις, έπραξε και εκείνος το ίδιο, παντρεύοντας τη σταθερή με το brand κινητής.

 

Η κοινή εμπορική ονομασία πώς θα επηρεάσει τον ΟΤΕ ως εταιρεία;

Η κοινή εμπορική ονομασία, η εικόνα αν θέλετε, είναι το τελευταίο που αλλάζουμε. Πρώτα φροντίσαμε να αλλάξουμε όλα τα υπόλοιπα στον τρόπο λειτουργίας μας.

Προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων μας, απλοποιήσαμε διαδικασίες και δομές, ενισχύσαμε τις εμπορικές μας προτάσεις και εκπαιδεύσαμε τους ανθρώπους μας, ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Πραγματοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ σε υποδομές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας την περασμένη πενταετία, για να υλοποιηθούν όλα αυτά.

Σήμερα επενδύουμε 1,2 δισ. ευρώ την τετραετία και δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος, προσφέροντας στους πελάτες μας ταχύτητες έως 50 Mbps μέσω VDSL και έως 375 Mbps μέσω 4G+.

Το νέο εμπορικό μας «πρόσωπο» σηματοδοτεί αυτή τη νέα εποχή για τον ΟΤΕ και τον όμιλο στις υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και στο Internet.

 

Αυτή η συνένωση θα επιφέρει αλλαγές για τους εργαζόμενους;

Δεν θα αλλάξει τίποτα για τους εργαζόμενους. Εξάλλου δε μιλάμε για νομική ενοποίηση. Οι εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE θα παραμείνουν ξεχωριστές νομικές οντότητες. Όμως η ουσία δεν είναι αυτή. Η πραγματική αλλαγή για τους ανθρώπους μας έχει ήδη συντελεστεί και έγκειται στην κοινή κουλτούρα, που πλέον μας χαρακτηρίζει και στην κοινή πεποίθηση ότι η θετική εμπειρία του πελάτη είναι ο υπέρτατος στόχος όλων μας.

Η τεχνογνωσία, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι της ομάδας μας, μας πάνε μπροστά. Και για τους ανθρώπους μας έχουμε δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον εργασίας. Άλλωστε, ο ΟΤΕ και η COSMOTE αποτελούν κοινωνικά υπεύθυνους εργοδότες, διασφαλίζοντας την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια.