Η αύξηση της διακίνησης δεδομένων αναγκάζει παρόχους και εταιρείες να βρουν καινοτόμες λύσεις, σύμφωνα με τη Lamda Hellix.

LAMDA-HELLIX-LOGO-e1412840672913Τα data centers εξελίσσονται διαρκώς για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Lamda Hellix, πολυβραβευμένος πάροχος υπηρεσιών data center, στο συνέδριο Layer One στην Αθήνα.

 

Η απότομη αύξηση της διακίνησης δεδομένων παγκοσμίως αναγκάζει παρόχους υπηρεσιών cloud και επιχειρήσεις να αναζητήσουν προηγμένες λύσεις, που θα ενσωματώνουν τουλάχιστον τέσσερις παραμέτρους: εξαιρετική διασύνδεση, απόλυτη ασφάλεια, ενεργειακή απόδοση και υψηλή διαθεσιμότητα.

 

«Έως το 2020, το Internet of Things εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 25 δισεκατομμύρια συσκευές. Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή που τα δεδομένα αυξάνονται ραγδαία και διακινούνται ταχύτατα, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους για τη γρήγορη και ασφαλή αποθήκευση και επεξεργασία τους», σχολίασε ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Εμπορικός Διευθυντής της Lamda Hellix. «Πιστεύω πως αρκετοί οργανισμοί αισθάνονται ήδη την πίεση και καλούνται να πάρουν αποφάσεις άμεσα. Παράμετροι όπως η ασφάλεια, η ενεργειακή κατανάλωση και η διασύνδεση παραμένουν ψηλά στα ζητούμενα των πελατών, ενώ κρίσιμης σημασίας είναι, ασφαλώς, η διαθεσιμότητα της πληροφορίας.»

 

Σύμφωνα με τη Lamda Hellix, οι ιδιαιτερότητες στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης αναγκάζουν τοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις να προσθέσουν το κόστος στα ζητούμενά τους.

 

«Οι συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό του ΙΤ, η έλλειψη ρευστότητας και η παρατεταμένη ανασφάλεια αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να είναι συγκρατημένες στις αποφάσεις τους και να αποφεύγουν τις μεγάλες επενδύσεις. Τα multi-tenant data centers ενδείκνυνται ως λύση για την τοπική αγορά, ακριβώς επειδή επιτρέπουν στον πελάτη να καλύψει τις ανάγκες του για συνδεσιμότητα, ασφάλεια, διαθεσιμότητα και ενεργειακή αποδοτικότητα, χωρίς υπέρογκες επενδύσεις – ενώ του δίνουν τη δυνατότητα να εστιάσει απερίσπαστος στις δραστηριότητές του», εξηγεί ο Δημήτρης Κάνταρος, Διευθυντής, Data Center Operations, Lamda Hellix.

 

Οι αυξημένες ανάγκες αναγκάζουν και τους παρόχους υπηρεσιών data center να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν σύγχρονες αλλά και πιο ευέλικτες λύσεις για τους πελάτες τους.

 

«Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει εγρήγορση και δραστικές αναπροσαρμογές. Η επένδυση σε προηγμένες εγκαταστάσεις αποτελεί μονόδρομο για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των παρόχων υπηρεσιών data center. Το εξελιγμένο περιβάλλον του Athens-2, του νέου και καινοτόμου data center μας, αποτελεί παράδειγμα επένδυσης που εξυπηρετεί τις ανάγκες του σήμερα, αλλά θα αντεπεξέλθει και στις απαιτήσεις του μέλλοντος», σχολίασε ο Δημήτρης Κάνταρος.

 

Τις αλλαγές στις ανάγκες των επιχειρήσεων, το πώς επηρεάζεται η τοπική αγορά από τις παγκόσμιες τάσεις, αλλά και πώς εξελίσσεται η βιομηχανία του Data Center για να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες απαιτήσεις, παρουσίασαν τα στελέχη της Lamda Hellix στο ετήσιο συνέδριο Layer One. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα.