Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν υποβληθεί, η Altec πρόκειται να περάσει στον έλεγχο τραπεζών, μετά την κεφαλαιοποίηση χρεών 34 εκ. ευρώ.

altecΑλλαγές αναμένονται σύντομα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας Altec καθώς, σύμφωνα με σχέδια που πρόσφατα παρουσιάστηκαν από τραπεζικούς ομίλους, η εταιρεία πληροφορικής πρόκειται να περάσει στον έλεγχο τραπεζών, μετά την κεφαλαιοποίηση χρεών 34 εκ. ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν υποβληθεί, η μητρική εταιρεία θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών, υπό τη “σκέπη” της οποίας θα προκύψουν δύο θυγατρικές επιχειρήσεις. Η Altec Software, υπεύθυνη για το λογισμικό, και η Altec Integration, που δραστηριοποιείται στις δημόσιες συμβάσεις και τα “ογκώδη” έργα πληροφορικής.
Παράλληλα, ο όμιλος Altec πρόκειται να λάβει τρία ομολογιακά δάνεια τα οποία και αναμένεται να αναχρηματοδοτήσουν δάνεια που ήδη έχει λάβει. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου φθάνει τα 164 εκ. ευρώ, ενώ τα τρία ομολογιακά δάνεια που πρόκειται να λάβει ανέρχονται στο ύψος των 65 εκ. ευρώ.
Όπως εκτιμάται σχετικά από τραπεζικούς κύκλους, η συμμετοχή του κύριου μετόχου, κ. Α. Αθανασούλη, θα “πέσει” στο 19,2%, από 39% που είναι σήμερα.
Τέλος, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά το διάστημα των διαπραγματεύσεων, εμφανίστηκαν δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες για το λογισμικό του ομίλου Altec, η SingularLogic και η Real Consulting.