Σε μια γιγαντιαία εξαγορά προχωρά η Dell, καθώς συμφώνησε να εξαγοράσει την EMC έναντι 67 δισ. δολαρίων. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η μετοχή της EMC εμφάνισε άνοδο!

dell-building_j457640-thumb-largeΗ εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία συστημάτων για αποθήκευση δεδομένων EMC με τη συμφωνία να φτάνει τα 67 δισ εκ. δολάρια. Πρόκειται για μια συμφωνία – μαμούθ για τον τεχνολογικό κλάδο.

 

Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει την Dell στη διαφοροποίησή της από την αγορά υπολογιστών και θα της χαρίσει παρουσία στην ακόμα πιο κερδοφόρα αγορά της διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων για επιχειρήσεις.

 

Βέβαια, δεν μπορεί να παραληφθεί ότι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της EMC ανέβηκαν κατά 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

 

Στην πράξη, η συμφωνία αποτιμά την EMC στα $33,15 ανά μετοχή. Η Dell θα καταβάλλει $24,05 ανά μετοχή σε μορφή μετρητών και τα υπόλοιπα σε μετοχές της θυγατρικής εταιρίας της EMC, VMWare, η οποία παρέχει λογισμικό εικονικοποίησης.

 

Σύμφωνα, πάντως, με το νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της EMC, Μάικλ Ντελ, η συγχώνευση της Dell και της EMC θα δημιουργήσει μια υπερδύναμη εταιρεία κυρίως για τις επιχειρηματικές λύσεις.