Ως ανεξάρτητη εταιρεία, η Veritas, συνεχίζει να προσφέρει λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα των backup και recovery, ενώ ανακοινώνει και νέο πρόγραμμα συνεργατών.

Veritas_Logo_RED_1000x197Η Veritas Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των λύσεων backup και recovery, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και τυπικά ο λειτουργικός διαχωρισμός της από την Symantec. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία λειτουργεί πλέον ανεξάρτητα από την Symantec, μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας αξίας 8 δις δολαρίων, για τη μεταβίβασή της, ως αυτόνομης λειτουργικής μονάδας στον Όμιλο Carlyle. Η διαδικασία της πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016.

 

Η Veritas θα συνεχίσει να προσφέρει τις κορυφαίες λύσεις και υπηρεσίες της ως ανεξάρτητη εταιρεία με πάνω από 8000 υπαλλήλους και 2,6 δις δολάρια έσοδα, αντιμετωπίζοντας τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα του backup, των appliances, αλλά και της διαθεσιμότητας πληροφοριών σε κρίσιμα περιβάλλοντα επιχειρησιακών δεδομένων. Παράλληλα θα αναπτύσσει νέες λύσεις που θα αντιμετωπίζουν σήμερα αλλά και αύριο, τα πολύπλοκα μηχανογραφικά προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι και το web site www.veritas.com λειτουργεί από ξεχωριστό domain όπου μπορεί να ανατρέξει κανείς σε πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας.

 

Στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε και το νέο ανεξάρτητο πρόγραμμα συνεργατών Veritas Partner Force. Το νέο αυτό πρόγραμμα συνεργατών παρέχει συνέπεια και συνέχεια στην μέχρι τώρα συνεργασία με τους υπάρχοντες πελάτες, ενώ περιέχει και βελτιστοποιημένα στοιχεία για την διαχείριση πληροφοριών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εξειδικευμένους συνεργάτες Veritas, να διαφοροποιούνται στην αγορά και να κερδίζουν από αυτό. Στόχος είναι η μεγιστοποίηση των κερδών των συνεργατών, αλλά και η σταθερότητα, μέσα από πιο προβλέψιμες μεθόδους ανάπτυξης νέων συνεργασιών στην αγορά της διαχείρισης πληροφοριών.

 

Τέλος να σημειώσουμε ότι ανακοινώθηκε και η ανανεωμένη έκδοση της επιχειρηματικής λύσης προστασίας δεδομένων, Veritas NetBackup™ 7.7.1, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που επεκτείνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα λήψης αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης δεδομένων, μέσω υπηρεσιών cloud storage, χάρη στην υποστήριξη νέων παρόχων υπηρεσιών cloud και στην αύξηση της απόδοσης.

 

Η τελευταία έκδοση βελτιώνει σημαντικά την απόδοση και τη διαλειτουργικότητα των backup που αποθηκεύονται σε περιβάλλοντα cloud, όπως αυτά της Amazon Web Services (AWS), της Google, της Hitachi Data Systems (HDS), της Verizon, και της Cloudian. Το NetBackup 7.7.1 συνεργάζεται ιδανικά με περιβάλλοντα VMware®, vSphere Virtual Volumes, Microsoft® Hyper-V, NetApp clustered Data ONTAP® (cDOT) και Microsoft SQL Server™, ενώ παρέχει αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης που επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται αυτόνομα τη δημιουργία backup και recovery, χρησιμοποιώντας εύχρηστα interfaces, σε συνδυασμό με άλλα ενσωματωμένα εργαλεία.