Και πάνω που είχαν κυκλοφορήσει τα νέα iPhone 6S και 6S Plus, να σου ξαφνικά το πρώτο μεγάλο τους πρόβλημα! Τι θα κάνετε αν σας παρουσιαστεί;

Τα iPhone 6S & 6S Plus μετρούν λίγες μέρες στην παγκόσμια αγορά ή έστω, σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο. Εδώ κάπου τελειώνουν τα καλά νέα όμως και αρχίζουν τα άσχημα καθώς παρατηρήθηκε ήδη το πρώτο πρόβλημα στις νέες συσκευές της Apple: μπορεί η ποιότητα κατασκευής τους να είναι ανώτερη σε σχέση με ‘κείνη της προηγούμενης γενιάς iPhone, ωστόσο κάτι άλλο μοιάζει να έχει πρόβλημα.

 

iphone-6-shut-down
Συγκεκριμένα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα iPhone 6S τους σβήνουν στα καλά καθούμενα. Χωρίς οι ίδιοι να κάνουν κάτι και δίχως να τα ζορίσουν ιδιαίτερα, τα iPhone 6S τους δεν απενεργοποιούνται απλώς αλλά για να λειτουργήσουν ξανά απαιτούν το λεγόμενο “hard reset”, το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου ενεργοποίησης και του Home δηλαδή για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Η λογική λέει ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κάτι στον κώδικα ή εν πάση περιπτώσει στο λογισμικό/λειτουργικό της συσκευής, ωστόσο στην έκδοση 9.0.2 του iOS που κυκλοφόρησε πριν λίγα 24ωρα δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με αυτό ή την επίλυσή του.
Αν λοιπόν είστε μέσα σε ‘κείνους τους ανυπόμονους, φραγκάτους τυχερούς (πακέτο πάνε αυτά τα τρία) που απέκτησαν ήδη το καινούριο iPhone 6S/6S Plus, επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι που να μπορείτε να κάνετε. Το μόνο που μπορούμε να σας συστήσουμε είναι υπομονή και φυσικά επαγρύπνηση ώστε να κατεβάσετε το ταχύτερο δυνατόν την επόμενη έκδοση του iOS, με το που θα τη λανσάρει η Apple. Προσπαθήστε να μην τρέχετε πολλές εφαρμογές παράλληλα και να κρατάτε τη συσκευή σας φορτισμένη πάντως καλού-κακού.