Μπορεί τα Windows 10 να έρχονται με το κλασσικό μενού Έναρξη, όμως πόσοι από εσάς γνωρίζουν για το δεύτερο, μυστικό μενού έναρξης που κρύβουν;

 

Ένας από τους βασικούς πυλώνες προώθησης των Windows 10 για τη Microsoft, ήταν η επιστροφή του μενού Έναρξη. Μπορεί να περιλαμβάνει μερικές επιπρόσθετες λειτουργίες απ’ ότι το ‘χαμε συνηθίσει παλαιότερα, ωστόσο η χρησιμότητά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Όσο καλό και να ‘ναι το μενού Έναρξη όμως, ουδείς λέει «όχι» σε κάτι παραπάνω κι αυτό το «κάτι παραπάνω» υπάρχει στα Windows 10!

 

 

windows-start-menu-secret

 

Πρόκειται για ένα… μυστικό μενού έναρξης, πρόσβαση στο οποίο αποκτάτε με δύο τρόπους:

 

Πατώντας το πλήκτρο Windows (αυτό δίπλα απ’ το αριστερό Alt στο πληκτρολόγιο) + X.

 

Κάνοντας δεξί «κλικ» πάνω στο εικονίδιο του μενού Έναρξη.

 

secret-start-menu

 

Αν διαθέτετε συσκευή με οθόνη αφής, τότε θα πρέπει να κρατήσετε το δάχτυλο ή τη γραφίδα σας πάνω στο εικονίδιο του μενού Έναρξη για κάτι παραπάνω από 1 δευτερόλεπτο.

 

Με τον τρόπο αυτό σας ανοίγει ένα δεύτερο μενού, μόνο με επιλογές κειμένου, που όμως σας φέρνουν ένα «κλικ» μακριά από τις σημαντικότερες λειτουργίες των Windows 10! Επιλογές ενέργειας, προγράμματα, task manager, γραμμή εκτέλεσης εντολών, πίνακας ελέγχου, συνδέσεις δικτύου, διαχείριση συσκευών και πολλά πολλά ακόμα «ξεδιπλώνονται» μπροστά σας, βγάζοντάς σας από τον κόπο να πρέπει να τα ψάχνετε σε φακέλους και υποφακέλους!

 

Τι πιο λειτουργικό;