Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Media Markt στην Ελλάδα έλαβε τιμητική διάκριση στα Health & Safety Awards 2015 για τις βέλτιστες πρακτικές του.

Media Markt - HR AwardsΣτα Health & Safety Awards 2015, θεσμός ο οποίος επιβραβεύει βέλτιστες πρακτικές στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της υγιεινής, η εταιρεία Media Markt έλαβε το βραβείο “Health & Wellbeing initiatives”.

 

Το βραβείο αφορά στα προγράμματα υποστήριξης υπαλλήλων (employee assistance) σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, με τη συμμετοχή σε μαραθώνιους αγώνες, σε μαθήματα αυτοάμυνας καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με πρώτες βοήθειες και την ευεξία στο χώρο εργασίας. Το πρόγραμμα “Health & Wellbeing Initiatives” είναι πυλώνας του “N.B.A.” (next best action) – πρόγραμμα παροχών στους εργαζομένους της εταιρείας – ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημασίας που δίνει ο όμιλος στον τομέα του Health & Safety και στις καλές συνθήκες εργασίας.

 

Την κριτική επιτροπή του θεσμού απαρτίζουν αξιότιμα στελέχη από το χώρο του Health & Safety, με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Νίκο Μαρκάτο.

 

Η Media Markt διέπρεψε σε έναν ακόμη θεσμό λαμβάνοντας άλλa δυο βραβεία. Ο λόγος για τα HR Awards 2015 στα οποία επιβραβεύονται διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία δημιουργίας κουλτούρας υψηλής απόδοσης και ειδικότερα στον τομέα “Best Performance Management Tools & Practices”. Ο συγκεκριμένος τομέας αφορά στα εργαλεία και τη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης με στόχο την υψηλή απόδοση της οργάνωσης, της αξιοκρατίας και της ανάπτυξης εργαζομένων μέσω της κουλτούρας της «δια βίου μάθησης».

 

Τέλος, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας παρέλαβε τιμητική διάκριση με τίτλο «Excellence in Workplace Well-being» για το πρόγραμμα wellness που εφήρμοσε την προηγούμενη χρονιά.

 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου, με πρόεδρο τον Richard E. Boyatzis καθηγητή Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University και στο τμήμα People/Organizations του ESADE.

 

Για τη Media Markt οι διακρίσεις αυτές λειτουργούν σαν ανταμοιβή στην προσήλωση και προσπάθεια της εταιρείας για τη δημιουργία άριστων συνθηκών εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό της. To motto της Media Markt είναι «Είμαστε τόσο δυνατοί όσο οι άνθρωποί μας!»