Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δημιούργησε τον δικό του λογαριασμό στο Twitter και το γνωστό δίκτυο… ξεσάλωσε! Δείτε όλα όσα ακολούθησαν την εγγραφή του.

Edward SnowdenΤου πήρε λίγο παραπάνω αλλά τελικά τα κατάφερε: ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην στέλεχος της CIA και γνωστός υπέρμαχος της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο, δημιούργησε τον δικό του λογαριασμό στο Twitter! Αν αναρωτιέστε γιατί αυτό αποτελεί νέο, να σας ενημερώσουμε ότι στις πρώτες λίγες ώρες ύπαρξής του, ο λογαριασμός του Σνόουντεν συγκέντρωσε πάνω από 400 χιλιάδες ακολούθους ενώ πλέον, ο αριθμός τους υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια!
Το πρώτο του tweet περιείχε αρκετή δόση χιούμορ αφού ρωτούσε αν ο κόσμος μπορούσε να τον ακούσει ενώ λίγες μέρες αργότερα, αποκάλυψε πως έχοντας ξεχάσει να απενεργοποιήσει τα ενημερωτικά emails για καθετί αφορούσε τον λογαριασμό του, έφτασε να λάβει 47 GB notifications! Μέχρι στιγμής ο Σνόουντεν ακολουθεί έναν λογαριασμό όλο κι όλο, εκείνον της NSA.

 

 

Το Twitter πάντως φρόντισε να τον καλωσορίσει, δημιουργώντας ένα GIF που απεικόνιζε τα μέρη του κόσμου απ’ όπου προέρχονταν τα “follow” που συγκέντρωνε ο λογαριασμός. Όχι κι άδικα εδώ που τα λέμε. Το γεγονός αυτό αποτελεί το χάπενινγκ της χρονιάς για το Twitter ακριβώς επειδή μιλάμε για τον Εντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

 

Μένει να δούμε αν θα έχει κάτι ενδιαφέρον να… κελαηδήσει στο Twitter ή θα αρκεστεί απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να αλληλεπιδρά με άλλους χρήστες και λογαριασμούς. Εσείς πάντως καλού-κακού «ακολουθήστε» τον διότι ποτέ δεν ξέρετε τι και πότε μπορεί να τιτιβίσει ο Σνόουντεν κι αν σας ιντριγκάρει ο τύπος, ορίστε και μερικοί ακόμα που θα πρέπει να βάλετε στη λίστα σας: