Η Dell υποστήριξε ως μεγάλος χορηγός το συνέδριο Ship IT, το οποίο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Dell_logo 2015Το Συνέδριο Ship IT διοργανώθηκε από το περιοδικό Netweek, σε συνεργασία με την AMMITEC (Association of Maritime Managers in Information Technology and Communications) με στόχο την ενημέρωση ανώτερων και ανώτατων στελεχών του κλάδου της ναυτιλίας, εστιάζοντας στην αξιοποίηση λύσεων που προσφέρουν οι Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών ειδικά για τον κλάδο.

 

Στόχος των λύσεων αυτών είναι η κάλυψη των ειδικών αναγκών του κλάδου και η προσπάθεια μετάβασης σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και εργαλεία που οδηγούν σε μια πιο αποτελεσματική, πιο ασφαλή, πιο έξυπνη και πιο «πράσινη» λειτουργία των ναυτιλιακών εταιρειών.

 

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στις τεχνολογίες και λύσεις της Dell, ο κ. Πάνος Κανελλόπουλος, Dell Solutions Lead για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, παρουσίασε τις λύσεις Αποθήκευσης και Προστασίας Δεδομένων της εταιρείας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ευελιξία της σχεδίασής τους, την υιοθέτηση ανοιχτών προτύπων και την προσφορά μακροχρόνιας αξίας στους πελάτες. Αναφερόμενος στο νεότερο μέλος των συστημάτων storage της Dell, τη σειρά Dell Compellent SCv2000, ο κ. Κανελλόπουλος εστίασε στα χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας του storage, την εξαιρετική επεκτασιμότητα και ευελιξία του, μοναδική για τα δεδομένα της κατηγορίας του και τις δυνατότητες του λογισμικού του για δημιουργία snapshots και replication δεδομένων.

 

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις λύσεις υποδομών πληροφορικής της Dell, ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα σχεδιασμού σύγχρονων λύσεων βασισμένων σε servers, storage, networking αλλά και λύσεις software και υπηρεσίες υποστήριξης της Dell,με τις οποίες οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν αξιόπιστες υποδομές καλύπτοντας τις ανάγκες των πλοίων, των κεντρικών τους αλλά και απομακρυσμένων γραφείων, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια και να προστατέψουν τα δεδομένας τους, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των κανονισμών λειτουργίας τους και σε κάθε άλλη ανάγκη εσωτερικών διαδικασιών.

 

H Dell διαθέτει επίσης μια ευρεία σειρά συστημάτων OEM, από το τμήμα των σχετικών λύσεων, Dell OEM Solutions, ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος ενός πλοίου. Τα συστήματα αυτά είναι πιστοποιημένα από τον κορυφαίο νηογνώμονα DNV GL.

 

Οι σημερινοί Ship Managers βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος χρηματοδότησης πλοίων και ανταγωνίζονται έντονα στη ναυλαγορά με μεγάλα εμπόδια, όπως η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα, η τιμή των καυσίμων, καθώς και τα θέματα συμμόρφωσης.

 

Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι απαιτήσεις σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των λειτουργιών, τη διαχείριση και την επεξεργασία των πληρωμάτων, ενώ οι ανάγκες για την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνων, τη διαφύλαξη της διαφάνειας του κόστους και άλλων περιβαλλοντικών και τεχνικών θεμάτων γίνονται όλο και υψηλότερες.