Μια νέα λειτουργία που φέρνει το iOS 9 μπορεί να εξαντλήσει τα δεδομένα του πακέτου σας σε χρόνο μηδέν και να υπερχρεώσει για πλάκα τον λογαριασμό σας.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο iOS 9 έχει φέρει μαζί του αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Μία απ’ αυτές είναι και το Wi-Fi Assist το οποίο υποτίθεται πως δουλεύει για τον χρήστη. Τι κάνει; Ουσιαστικά επιτρέπει στη συσκευή να μη χρησιμοποιήσει το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένη αν κρίνει ότι η ποιότητα σύνδεσης (ταχύτητα, ping κλπ) είναι κακή και αντ’ αυτού να «το γυρίσει» στα mobile data. Εκεί δηλαδή που εσείς έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως η συσκευή σας έχει συνδεθεί στο Wi-Fi, τσουπ, το iPhone θεωρώντας ότι δεν του κάνει αυτό, να προτιμήσει το πακέτο δεδομένων σας.

 
Αν και όλο αυτό θεωρητικά είναι για καλό σας (κανείς δεν αγαπά ένα Wi-Fi με κακό σήμα ή χαμηλές ταχύτητες), εντούτοις κανείς δεν θέλει η συσκευή του να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, εκτός κι αν έχει την τύχη να διαθέτει πρόγραμμα με απεριόριστα δεδομένα. Επειδή λοιπόν δεν θέλετε μια ωραία πρωία να ξυπνήσετε και να δείτε τα data σας τελειωμένα ή ακόμα χειρότερα το… κοντέρ να γράφει επί πληρωμή, θα απενεργοποιήσετε το Wi-Fi Assist.

 

WiFi

 

 

Για να το κάνετε αυτό, θα πάτε στα Settings της συσκευής σας κι από εκεί στα Mobile Data. Θα scrollάρετε μέχρι κάτω (τέρμα κάτω όμως, ε;) και εκεί θα βρείτε το Wi-Fi Assist, ακριβώς πάνω από την επιλογή Reset Statisics. Το απενεργοποιείτε και μόλις ξενοιάσατε! Μια σκοτούρα και ένας εν δυνάμει κίνδυνος για τον λογαριασμό σας λιγότερα.