Η Google παρουσίασε τα δυο νέα «έξυπνα» κινητά Nexus, καθώς και το νέο υπολογιστή-tablet της Pixel, το Pixel C στο ειδικό Android event στο Σαν Φρανσίσκο.

Fam_Hero_w_Ryu_WHT_BCKΣτο ειδικό Android event στο Σαν Φρανσίσκο η Google έφερε επίσημα στο φως τα δυο νέα Nexus smartphones, τα Nexus 6P και Nexus 5X, καθώς και το νέο υπολογιστή-tablet της Pixel, το Pixel C.

Τα επαναστατικά smartphones έρχονται σε συνεργασία με τη Huawei και την LG και τρέχουν με την επόμενη έκδοση του Android συστήματος που φέρει το όνομα: Marshmallow.

 

Nexus 6P

AN_BH_Groupshot_JH-150908 _Alt_CropΠιο συγκεκριμένα, το Nexus 6P της Huawei αποτελεί το πρώτο με μεταλλικό κέλυφος και διαθέτει οθόνη AMOLED των 5,7 ιντσών, ανάλυσης 1440×2560 pixels, με προστασία Gorilla Glass 4. Συνοδεύεται από τον οκταπύρηνο Snapdragon 810 της Qualcomm, 3GB RAM, μπαταρία 3.450 mAh και αποθηκευτικό χώρο που κυμαίνεται από τα 32, τα 64 ή τα 128 GB.

Ξεχωρίζει με τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος και τα δυο ηχεία που βρίσκονται στη μπροστινή όψη. Όσον αφορά την κάμερα, έχει αισθητήρα ανάλυσης 12,3 MP με IR laser-assist autofocus που βελτιώνει την ταχύτητα εστίασης, διπλό LED φλας, ενώ παράλληλα τραβά 4Κ βίντεο. H selfie κάμερα ακολουθείται από 8MP. Η τιμή του αναμένεται να ξεκινάει από $499.

 

Nexus 5X

Επίσημα πια το Nexus 5X -ως η πιο προσιτή λύση της Google- έρχεται από την LG και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:LCD οθόνη 5,2», ανάλυσης 1080×1920 pixels, με προστασία Gorilla Glass 3, εξαπύρηνο Qualcomm Snapdragon 808, 2 GB RAM και 16GB ή 32GB αποθηκευτικό χώρο. Ωστόσο, δεν υποστηρίζει τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης.

Τέλος, δίνει το «παρών» με δυο κάμερες των 12,3MP με IR laser-assisted autofocus (και λήψη 4Κ βίντεο) και των 5MP για selfies και ενσωματώνει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος, Nexus Imprint για γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο κινητό. Η τιμή του αναμένεται να ξεκινάει από $379.

Όπως είναι φυσικό, και τα δυο κινητά τρέχουν το Android 6.0 Marshmallow.

Pixel C
google2Πρόκειται για το πρώτο tablet που δίνει την απάντηση στο iPad Pro της Apple με σχεδιασμό αλουμινίου και είναι προσανατολισμένο στην παραγωγή περιεχομένου. Διαθέτει οθόνη των 10,2 ιντσών, ανάλυσης 2560×1800 pixels, τετραπύρηνο Tegra X1 της Nvidia που συνδυάζεται με τα 3 GΒ RAM που θα καλύψει τις καθημερινές σας εργασίες.

Επιπρόσθετα, ενσωματώνει τη νέα νέα USB Type-C και λειτουργεί ιδανικά με το νέο Bluetooth πληκτρολόγιο-βάση, αν και το τελευταίο πωλείται ξεχωριστά. Αξιοσημείωτα τα ηχεία σε κάθε πλευρά και τα μικρόφωνα που οδηγούν και σε συνομιλία ανοικτής ακρόασης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ πριν τα Χριστούγεννα και θα διαθέτει τη νέα 6.0 έκδοση του Android.

Google Chromecast

chromecast-family-with-audioΗ Google παρουσίασε και τις νέες συσκευές streaming εικόνας και ήχου, Chromecast 2 και Chromecast Audiο. Το πρώτο υποστηρίζει δίκτυα dual-band WiFi 802.11ac και τρεις κεραίες που αλλάζουν για την πιο ικανοποιητική λήψη σήματος. Το κυκλικό design του έχει ως σκοπό την ύπαρξη ενσωματωμένου HDMI για την σύνδεσή με την TV. Επιπλεον, προσφέρει playback controls και λειτουργία Fast Play για άμεσο άνοιγμα εφαρμογών.

Ταυτόχρονα, το Chromecast Audio συνδεέται με κάθε είδους ηχείο και οδηγεί σε streaming μουσικής μέσα από εφαρμογές, σαν το Google Play Music ή το Spotify κ.α. Η τιμή τους θα αγγίζει τα 35$.