Μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προσθήκες του νέου iOS της Apple, είναι το Low Power Mode. Πώς το χρησιμοποιείτε και τι κάνει όμως;

 
low-power-modeΤο iOS 9 (και φυσικά το 9.0.1 που κυκλοφόρησε λίγες μέρες αργότερα) έφερε αρκετές αλλαγές μαζί του, αλλαγές που οι κάτοχοι iOS συσκευών καλοδέχτηκαν. Μία από αυτές ή αν προτιμάτε, μία προσθήκη του, είναι και το Low Power Mode. Τι κάνει αυτό; Φροντίζει ώστε το iPhone σας (προσοχή: είναι διαθέσιμο μόνο στα iPhone και όχι στα iPad για λόγους που μόνο η Apple γνωρίζει) να καταναλώνει όση το δυνατόν λιγότερη ενέργεια γίνεται, δίνοντας έτσι… παράταση ζωής στη μπαταρία της και κατ’ επέκταση την αυτονομία της. Πρόκειται για επιλογή που αν θέλετε μπορείτε να έχετε ενεργοποιημένη συνέχεια, ωστόσο όπως και να ‘χει, θα σας… υπενθυμίζεται η ύπαρξή της κάθε φορά που η μπαταρία της συσκευής σας φτάνει το 20%.

 
Για να ενεργοποιήσετε το Low Power Mode, θα πάτε στα Settings και θα βρείτε το Battery (είναι στην τρίτη ενότητα επιλογών). Πατώντας εκεί, θα βγείτε σε ένα νέο μενού όπου το Low Power Mode δεσπόζει στην κορυφή. Από εκεί επίσης, θα ενεργοποιήσετε την εμφάνιση της υπολειπόμενης ενέργειας της μπαταρίας σε ποσοστιαία κλίμακα ενώ (ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό), λίγο πιο κάτω, θα δείτε το ποσοστό ενέργειας που έχουν καταναλώσει οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε το τελευταίο 24ωρο καθώς επίσης και τις τελευταίες μέρες –ώστε να ξέρετε ποιες απ’ αυτές είναι υπεύθυνες για το «ρούφηγμα» της μπαταρίας σας!

 

IMG_2587

 
Όσο για το τι κάνει ακριβώς το Low Power Mode; Κόβει την αυτόματη ενημέρωση των λογαριασμών email σας, χαμηλώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, απενεργοποιεί τα εφέ κίνησης στα wallpapers όπως επίσης και την ενημέρωση εφαρμογών στο παρασκήνιο ενώ ρίχνει και τις επιδόσεις επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, κάνοντας έτσι το iPhone σας ελαφρώς πιο αργό στην απόκριση αλλά χαρίζοντάς του μεγαλύτερη αυτονομία. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η κατανάλωση ενέργειας του iPhone να πέφτει κατά 40% με το Low Power Mode ενεργοποιημένο.

 

IMG_2588

 
Όχι κι άσχημα, απλά μιλάμε για επιλογή που προφανώς δεν είναι για όλη μέρα.