Το Instagram απέταξε τα… τετράγωνα και πλέον δέχεται φωτογραφίες με κάθε λόγο διαστάσεων! Δείτε πώς θα ανεβάσετε τα δικά σας πορτρέτα εύκολα και γρήγορα!

 
Μία μεγάλη ανανέωση έκανε εδώ και λίγες εβδομάδες το Instagram. Το γνωστό δίκτυο, αποφάσισε εν τέλει πως είχε έρθει η ώρα να… ξεκολλήσει από τις τετράγωνες φωτογραφίες και να επιτρέψει στους χρήστες του να εκφραστούν ελεύθερα, ανεβάζοντας εικόνες όποιων διαστάσεων επιθυμούν οι ίδιοι. Μέχρι πρότινος, φωτογραφίες που δεν ήταν τετράγωνες (είτε οριζόντιου, είτε κάθετου προσανατολισμού) φαίνονταν απαίσιες στο Instagram αφού περιβάλλονταν από λευκά κενά.

 

instagram-update-new-sharing-iphone

 
Η αλλαγή πλεύσης αυτή φαίνεται πως ξένισε αρκετούς χρήστες του, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακότερο, ιδίως όταν κανείς περιηγείται στην εφαρμογή από smartphone –θεωρητικά μπορεί να το κάνει και από υπολογιστή όμως, σοβαρά, δεν υπάρχει λόγος. Εν πάση περιπτώσει, το αν οι μη τετράγωνες φωτογραφίες είναι όμορφες ή όχι, δεν μπορούμε να το απαντήσουμε εμείς, μιας που πρόκειται για κάτι καθαρά υποκειμενικό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να σας δείξουμε πώς θα ανεβάσετε τέτοιες στον λογαριασμό σας.

 
Επιλέξτε λοιπόν στο Instagram να ανεβάσετε μία νέα φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη σας. Ακόμα κι αν θέλετε να το κάνετε με κάτι που θα απαθανατίσετε εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει πρώτα να αποθηκευτεί η λήψη στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας και μετά να την ανεβάσετε στο Instagram.

 

IMG_2586

 
Στην οθόνη επιλογής, θα δείτε κάτω αριστερά ένα μικρό κουμπάκι με δύο βελάκια στις γωνίες του. Πατήστε το και η φωτογραφία θα αλλάξει στον φυσικό λόγο διαστάσεών της. Μπορείτε να της προσθέσετε πλαίσιο και να την επεξεργαστείτε κανονικά, όπως άλλωστε θα κάνατε και με μία τετράγωνη.

 
Μόλις την ανεβάσετε, είτε είναι “portrait”, είτε είναι “landscape”, θα δείτε πως εμφανίζεται μια χαρά στοιχημένη στην οθόνη home σας, χωρίς εκείνα τα αντιαισθητικά λευκά κενά. Εξίσου όμορφη είναι και η προβολή της στον λογαριασμό σας, αφού το Instagram παίρνει το «κεντρικό τετράγωνό» της και προβάλλει αυτό.