Αν χρησιμοποιείτε τον Safari ως browser στην iOS συσκευή σας, υπάρχει τρόπος να ελέγξετε λογαριασμούς και κωδικούς στα sites που επισκέπτεστε! Πώς; Ε, δείτε!

 

icloud_keychain_save_password_iphone_heroΣε περίπτωση που έχετε διαλέξει τον Safari ως τον προεπιλεγμένο σας browser στην iOS συσκευή σας, το ξέρετε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε τους λογαριασμούς και τους κωδικούς σας στα διάφορα sites που επισκέπτεστε; Το συγκεκριμένο στοιχείο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση που ξεχάσετε τα στοιχεία σας ή τα χρειαστείτε για μια επιβεβαίωση.

 
Θα χρειαστεί να πάτε στα Settings και από εκεί στον Safari.

 

IMG_2577

 

Στο μενού που σας ανοίγει, βρείτε την επιλογή Passwords (πρώτη στο τμήμα General) και κάντε «κλικ» επάνω της.

 
Εδώ θα δείτε με bold γραμματοσειρά τα sites που έχετε επισκεφθεί και εισάγει username/κωδικό. Από δίπλα θα δείτε το εκάστοτε όνομα χρήστη. Αγγίζοντας καθένα εξ αυτών, μεταφέρεστε σε ένα νέο μενού όπου αναγράφονται αναλυτικά username, password και site.

 

IMG_2578

 

Μέσω του Edit μπορείτε να επεξεργαστείτε τα πάντα ή ακόμα και να διαγράψετε κωδικούς και sites (αν βρίσκεστε στην πρώτη οθόνη, εκεί που φαίνονται συγκεντρωτικά όλα τα σετ).

 

IMG_2579

 

Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε όνομα χρήστη και κωδικό για site που δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα, προκειμένου όταν το κάνετε να είστε έτοιμοι ως προς τα στοιχεία σας. Θα χρειαστεί να πάτε στο τέλος της προαναφερθείσας λίστας και να πατήσετε στο Add Password.

 

IMG_2580