Βραβεύτηκαν οι τηλεοράσεις KRP-600A και KRP-500A, το σύστημα οικιακού κινηματογράφου LX03 και ο δέκτης Super Audio CD player PDX-Z9.

Pioneer KRP500A

Pioneer KRP500A

Την ποιότητά της στο σχεδιασμό των ηλεκτρονικών προϊόντων επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η Pioneer, κερδίζοντας τέσσερα βραβεία υψηλού κύρους iF Product Design Awards. Ο διεθνής οργανισμός International Forum (iF) με έδρα τη Γερμανία βράβευσε τις τηλεοράσεις plasma KRP-600A και KRP-500A, το σύστημα οικιακού κινηματογράφου LX03 και το δέκτη-Super Audio CD player PDXZ9 της Pioneer, επαινώντας την εταιρεία για την πρωτοπορία, τη λειτουργικότητα, την ποιότητα της σχεδίασης και την επιλογή των υλικών των προϊόντων της. Η  Pioneer τιμήθηκε επίσης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως σ’ ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο θεσμός των βραβείων iF Product Design Awards καθιερώθηκε το 1953, στοχεύοντας στην αναγνώριση προϊόντων κορυφαίας σχεδίασης και είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις υψηλού κύρους για τους κατασκευαστές. Μόνο για το έτος 2008τα μέλη του αναγνωρισμένου οργανισμού αξιολόγησαν 2.808 προϊόντα από περισσότερους από 1.000 υποψήφιους σε 39 διαφορετικές χώρες, βασιζόμενοι σε κριτήρια όπως ο βαθμός καινοτομίας, η εργονομία, η τεχνική αρτιότητα, η υψηλή ποιότητα σχεδίασης και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.


“Έχοντας τιμηθεί με βραβεία iF Product Design Awards για πέντε συνεχή χρόνια, η Pioneer αποδεικνύει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία προϊόντων κορυφαίας ποιότητας με ξεχωριστή σχεδίαση,” δηλώνει ο κος Δρόσος Δρόσος, Marketing Director του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys . “Υλοποιώντας  το όραμά της φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά σε μοναδικές οπτικοακουστικές εμπειρίες, η Pioneer έχει επιτύχει να μετουσιώσει την προηγμένη τεχνολογία σε κορυφαία μηχανήματα σχεδιαστικής τηλειότητας.”


Τα τέσσερα βραβεία σχεδίασης του οργανισμού iF απονεμήθηκαν στις τηλεοράσεις plasma 60 και 50 ιντσών της σειράς KURO, σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου με συσκευή αναπαραγωγής DVD της σειράς LX και σε δέκτη-Super Audio CD player, επιβεβαιώνοντας χωρίς αμφιβολία την υπεροχή της Pioneer στο ευρύτερο φάσμα των προϊόντων οικιακής διασκέδασης που δημιουργεί.


Οι τηλεοράσεις plasma KRP-600A και KRP-500A της Pioneer με ξεχωριστούς δέκτες μέσων συνδυάζουν την εμφάνιση με τη λειτουργικότητα και τη μινιμαλιστική σχεδίαση με την προηγμένη τεχνολογία. Και τα δύο μοντέλα είναι Full HD  διαθέτοντας την πιστοποίηση ‘HD ready 1080p’ και προσφέρουν το εξαιρετικό επίπεδο μαύρου που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της σειράς KURO. Χάρη στην εξαιρετικά λεπτή τους οθόνη με βάθος 64 χιλ. και τη χαρακτηριστική σχεδίαση KURO με στιλπνό μαύρο φινίρισμα, οι δύο τηλεοράσεις προσφέρουν απόλυτο στυλ και κομψότητα είτε τοποθετηθούν σε βάση, είτε αναρτηθούν στον τοίχο. Εκτός του ενσωματωμένου αναλογικού δέκτη, οι τηλεοράσεις KRP-500A και KRP-600A διαθέτουν επίσης έναν ψηφιακό επίγειο (DVB-T) και έναν ψηφιακό δορυφορικό (DVB-S/DVB-S2) δέκτη.* Τα δύο μοντέλα διαθέτουν την πιστοποίηση Digital Living Network Alliance (DLNA), παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα εύκολης ενσωμάτωσής τους σε οικιακό ή τοπικό δίκτυο και τη δυνατότητα αναπαραγωγής υλικού από έναν ή περισσότερους συνδεδεμένους διακομιστές μέσων.


Το σύστημα οικιακού κινηματογράφου LX03 περιλαμβάνει μία συσκευή αναπαραγωγής δίσκων DVD, παρέχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής Super Audio CD και DVD-Audio και διαθέτει διακριτικά, πλην όμως, πανίσχυρα δορυφορικά ηχεία. Ο συνδυασμός του στιλπνού μαύρου φινιρίσματος και του ματ αλουμινίου στο εμπρός και επάνω πάνελ χαρίζει εξαιρετικά κομψή εμφάνιση στο σύστημα. Για μεγαλύτερη ευχρηστία, το σύστημα διαθέτει “έξυπνα” πλήκτρα με αισθητήρες αφής που ανάβουν αυτόματα μέσω ενός αισθητήρα ανίχνευσης της κίνησης του χεριού που πλησιάζει στα πλήκτρα. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία συνδεσιμότητας KURO LINK οι χρήστες μπορούν να χειρίζονται τις βασικές λειτουργίες του LX03 χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης KURO. Το σύστημα συνδυάζεται ιδανικά με το Blu-ray player BDP-LX08 της Pioneer για παρακολούθηση ταινιών υψηλής ευκρίνειας.


Ο δέκτης-Super Audio CD player PDX-Z9 της Pioneer συνδυάζει προηγμένη σχεδίαση με τις τελευταίες τεχνολογίες και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής προσφέροντας μοναδική μουσική εμπειρία. Ενσωματώνοντας εξαρτήματα υψηλής ποιότητας – βελτιστοποιημένα χάρη στη σχολαστική επιμέλεια των ειδικών από τα φημισμένα AIR Studios στο Λονδίνο – το PDX-Z9 παράγει κορυφαίο ψηφιακό ήχο. Προσφέρει δυνατότητα αναπαραγωγής Super Audio CD, καθώς και προηγμένη συνδεσιμότητα ψηφιακών μέσων, συμπεριλαμβάνοντας χαρακτηριστικά όπως ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου και δυνατότητα σύνδεσης σε οικιακό δίκτυο αναπαραγωγής ήχου μέσω DLNA, παρέχοντας ένα εξαιρετικά μεγάλο εύρος δυνατοτήτων.



Τα DLNA και DLNA CERTIFIEDTM είναι εμπορικά σήματα και/ή σήματα παροχής υπηρεσιών του Digital Living Network Alliance.

Το HDMI, το λογότυπο HDMI και το High Definition Multimedia Interface είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα του HDMI Licensing, LLC.

Τα Blu-ray Disc και BonusView είναι εμπορικά σήματα του Blu-ray Disc Association.