Η Apple λάνσαρε το iOS 9, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της, κι εσείς έχετε κάθε λόγο να μην αναβάλλετε άλλο την εγκατάστασή της στη συσκευή σας.

 
iOS-9Το iOS 9, η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple, διατίθεται ήδη για όλες τις συμβατές συσκευές. Αν διαθέτετε λοιπόν iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus, iPad 2/3/4/Air/Air 2, iPad mini/mini 2/mini 3, iPod touch 5G/6, μπορείτε πηγαίνοντας στα Settings και από εκεί στο General και κατόπιν στο Software Update, να βρείτε το νέο iOS και να το κατεβάσετε. Όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, η μπαταρία της συσκευής σας θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον στο 55%, ειδάλλως βρείτε φορτιστή και συνδέστε τον. Τι αλλαγές φέρνει μαζί του όμως το iOS 9 και γιατί σας προτείνουμε με τόση θέρμη την εγκατάστασή του;

 
Κατ’ αρχάς η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple κάνει καλύτερη διαχείριση πόρων, οπότε μπορείτε να περιμένετε να δείτε μια μικρή αύξηση στην αυτονομία της μπαταρίας σας, ανάλογα φυσικά και με τη συσκευή που διαθέτετε. Πηγαίνοντας μάλιστα στην «φρέσκια» επιλογή Battery στα Settings της συσκευής, μπορείτε να δείτε τι ποσοστό μπαταρίας καταναλώνει η κάθε εφαρμογή που τρέχετε (στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο) όπως επίσης και να ενεργοποιήσετε το Low Power Mode το οποίο θα κόψει καθετί περιττό (ενημέρωση εφαρμογών παρασκηνίου, downloads, οπτικά εφέ) προκειμένου να αυξήσει έτσι την αυτονομία –συστήνεται όταν τα ποσοστά της μπαταρίας σας οδεύουν ολοταχώς προς μονοψήφια νούμερα.

 

DSC07213-780x557

 
Μία ακόμα αλλαγή που φέρνει το iOS 9 έχει να κάνει με τη διαχείριση εφαρμογών η οποία έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, τουλάχιστον ως προς τον οπτικό τομέα. Σε περίπτωση δε που διαθέτετε iPad, θα γνωρίσετε και το split-screen multitasking, τη δυνατότητα δηλαδή να χρησιμοποιείτε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα κι αυτές να φαίνονται στην οθόνη –χωρίς δηλαδή να «μεταπηδάτε» από τη μία στην άλλη. Όσοι χρησιμοποιείτε τη Siri, θα διαπιστώσετε καλύτερες αποκρίσεις ενώ βελτιώσεις έχουν σημειωθεί και στη λειτουργία αναζήτησης η οποία πλέον είναι «καθολική» και αρκετά πιο «έξυπνη», προβάλλοντας περισσότερα αποτελέσματα μεταξύ των επαφών, των εφαρμογών, της μουσικής, ακόμα και των emails σας!

 
Κατά τα άλλα οι ειδοποιήσεις (notifications) εμφανίζονται από την πιο πρόσφατη στην πιο παλιά, στα μηνύματα προβάλλονται οι φωτογραφίες των αποστολέων/επαφών σας, το Music αναγνωρίζει τα ακουστικά σας ενώ ακόμα πιο εύκολη γίνεται η πρόσβαση στο iCloud.

 

ios9_update-feat_instal