Τώρα τo e-shop.gr παρέχει άμεση αντικατάσταση στα προϊόντα που βρέθηκαν ελαττωματικά με καινούρια, εντός 7 ημερών από την αγορά τους.

e-shopΣε συνέχεια των διαδικασιών περεταίρω βελτίωσης του after sales service, η e-shop.gr θωρακίζει τις αγορές του καταναλωτή. Η e-shop.gr με οποιαδήποτε αγορά, πέρα από την επίσημη εγγύηση του κατασκευαστή, παρέχει επιπρόσθετα εγγύηση άμεσης αντικατάστασης του υπάρχοντος προϊόντος με καινούριο σε περίπτωση DOA (εξαρχής ελαττωματικό προϊόν), μηδενίζοντας έτσι τον χρόνο αναμονής service για προϊόντα που δεν λειτούργησαν ποτέ.
Η εγγύηση DOA παρέχεται για έως 7 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος, υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• Το προϊόν πρέπει να επιστραφεί από τον πελάτη σε οποιοδήποτε e-shop point εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του, με την πλήρη συνοδευτική συσκευασία του.
• Η αδυναμία λειτουργίας του προϊόντος πρέπει να οφείλεται σε ελάττωμα του κατασκευαστή και όχι σε βλάβη που προκλήθηκε από κακή χρήση του προϊόντος, όπως για παράδειγμα και όχι αποκλειστικά από πτώση, λειτουργία εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή, επέμβαση στο εσωτερικό του από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς κτλ.
• Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκές απόθεμα για την αντικατάσταση του προϊόντος DOA, το e-shop.gr υποχρεούται να αντικαταστήσει το προϊόν με άλλο καινούριο ιδίων ή ανώτερων τεχνικών προδιαγραφών ή να προχωρήσει σε επιστροφή των χρημάτων στην αρχική τιμή αγοράς στον πελάτη.


Με τον τρόπο αυτό ο καταναλωτής γλυτώνει το χρόνο που συνήθως απαιτείται σε περιπτώσεις αντικατάστασης (χρόνος αναμονής για να επιστραφεί το ελαττωματικό προϊόν στον κατασκευαστή) αφού εφόσον το ελαττωματικό προϊόν πληρεί της προϋποθέσεις DOA η αντικατάσταση με καινούριο προϊόν γίνεται επιτόπου με κόστος που επιβαρύνει το e-shop.gr.