Έστω ότι φεύγετε για διακοπές και δεν υπάρχει κάποιος προκειμένου να του αφήσετε τον σκύλο σας. Τι κάνετε; Δείτε τι υπηρεσίες απολαμβάνουν οι Αμερικάνοι.

 
Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, εκτός κι αν βρίσκεστε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Εκεί, που λέτε, λειτουργεί το DogVacay, μια υπηρεσία τύπου Airbnb αλλά για σκύλους! Ιδρύθηκε το 2012 και σύντομα απέκτησε τη φήμη του “Dogbnb”, έστω κι αν οι αρχές λειτουργίας του διαφέρουν απ’ αυτές του… ορίτζιναλ Airbnb. Ουσιαστικά, το DogVacay διαθέτει μία βάση δεδομένων με 20.000 “dog-sitters” σε 3.000 διαφορετικές πόλεις.

 

dogvacay_thumb1_nologo

 
Ένας χρήστης του DogVacay από εκεί και πέρα μπορεί να δει βαθμολογίες και αξιολογήσεις και έτσι να επιλέξει το άτομο που προτιμά για να κρατήσει το κατοικίδιό του. Αυτό δύναται να προσέχει μέχρι τρία ζώα ταυτόχρονα και δεν είναι κανένας τυχαίος: έχει επιλεχθεί μετά από μια σειρά συνεντεύξεων, εκπαιδεύσεων και συστάσεων. Την προκειμένη στιγμή το DogVacay διαθέτει περί τις 20.000 «γκουβερνάντες» κι αν ο αριθμός αυτός σας φαίνεται μεγάλος, σκεφτείτε απλά ότι η λίστα αναμονής με τις αιτήσεις του ξεπερνά τα 100.000 άτομα!

 
Το DogVacay γεννήθηκε ουσιαστικά μέσα σε μία νύχτα, όταν ο Άαρον Χίρσχορν και η σύζυγός του, διέκριναν μια ευκαιρία. Είχαν υποχρεωθεί να πληρώσουν το ποσό των $1.400 για να αφήσουν τα δύο τους σκυλιά σε ένα κέντρο φιλοξενίας ζώων για ένα δεκαήμερο. Το έξοδο τους φάνηκε εξωφρενικό και έτσι, σχεδόν επί τόπου πήραν την απόφαση να δοκιμάσουν το πρότζεκτ τους. Το 2011 εξυπηρέτησαν γύρω στους 100 πελάτες, όμως στη συνέχεια οι υπηρεσίες τους άρχισαν να διαδίδονται και η πελατεία τους να αυξάνεται. Σήμερα καλύπτουν ΗΠΑ και Καναδά και μάλιστα ανακοίνωσαν πως συγκέντρωσαν από χρηματοδοτήσεις το ποσό των $25 εκατ. προκειμένου να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο και, κυρίως, να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

 

DogVacay_home copy_905

 
Η Ευρώπη παρουσιάζεται ιδιαίτερα ελκυστική για μια τέτοια υπηρεσία και μάλιστα, σαν αγορά θεωρείται παρθένα. Προοπτικές υπάρχουν σίγουρα, μόνο που δεν αφορούν αποκλειστικά το DogVacay αλλά και οποιονδήποτε θεωρεί πως θα μπορούσε να το κοντράρει, έχοντας το πλεονέκτημα της γνώσης της αγοράς και των αγοραστικών συνηθειών του κοινού. Αμ, τι νομίζατε; Πολύ θέλει για να «κατέβει» μια έξυπνη ιδέα και κατόπιν να υλοποιηθεί…;