Dislike button στο Facebook; Όντως; Οι χρήστες μπορεί να το ζητούν σαν τρελοί χρόνια τώρα όμως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει άλλα σχέδια. Ποια είναι αυτά;

 
Χαμός έχει προκληθεί στο διαδίκτυο έπειτα από την παραδοχή διά στόματος Μαρκ Ζούκερμπεργκ πως το Facebook δουλεύει πάνω στο κουμπί “Dislike”. Η μεγαλύτερη επιθυμία των χρηστών του δικτύου διαχρονικά, φαίνεται πως είναι πάρα πολύ κοντά στην υλοποίησή της, μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο ιδρυτής του Facebook παραδέχθηκε όντως πως η ομάδα ανάπτυξης του δικτύου δουλεύει πάνω στο περίφημο Dislike button, με τη διαφορά ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτό θα υλοποιηθεί ακριβώς με τον τρόπο που φαντάζονται οι περισσότεροι.

 

aapcwmjq79vkd6ssppvp

 
Το Facebook έψαχνε για χρόνια την ιδανική μέση λύση προκειμένου να καλύψει την τεράστια αυτή επιθυμία των χρηστών του, χωρίς όμως να πλήξει τους εταιρικούς του πελάτες. Για να παραδέχεται για πρώτη φορά πως έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα αυτόν ο Ζούκερμπεργκ, πάει να πει ότι στο Facebook δεν έχουν απλά δουλέψει πάνω στο θέμα αλλά έχουν καταλήξει κιόλας. Πού; Αυτό θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να το μάθουμε. Η λογική λέει πως πρόκειται για ένα κουμπί που προφανώς θα υποδηλώνει κάτι διαφορετικό από το “like” και κάπου εκεί αρχίζει η φημολογία. Θα μπορούσε να είναι κάτι σε “sorry” προκειμένου πατώντας το, κάποιος να μπορεί να εκφράσει τη λύπη του για κάτι. Θα μπορούσε να είναι “disappointed” για να εκφράζει έτσι κανείς την απογοήτευσή του για κάτι. Πολλά θα μπορούσε να είναι αλλά όλα θα είναι φήμες και αποκυήματα της φαντασίας των εμπνευστών τους, μέχρι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μας πει τι ακριβώς ετοιμάζουν ο ίδιος κι η ομάδα του.

 
Το «ξερό» “dislike” πάντως απορρίπτεται αφού τόσο οι εταιρείες όσο και οι ίδιοι οι χρήστες του Facebook δεν θα ήθελαν να δουν μία δημοσίευση ή τον ίδιο τον λογαριασμό τους να γίνεται αποδέκτης πολλαπλών «αρνητικών» “like”. Θεωρητικά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι σε θέση να τρέξει πιλοτικά, ενδεχομένως σε κάποιους χρήστες ή σελίδες και κατόπιν να «απλωθεί» σε όλο το δίκτυο. Μέχρι τότε όμως… υπομονή!