Ο Chrome είναι σε θέση να σας στέλνει Facebook push notifications στην Android συσκευή σας, ώστε οι χρήστες να έχουν την ιδανική εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης.

facebook-in-chromeΝωρίτερα φέτος, η Google ενημέρωσε τις Android και desktop εκδόσεις του Chrome για να επιτρέψει μια σειρά από δημοφιλείς ιστοσελίδες – συμπεριλαμβανομένου του eBay, Pinterest – να στέλνουν Push Notifications.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγήθηκε και το Facebook. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του site του Facebook στο κινητό θα είναι σε θέση να πουν “ναι” στη λήψη Push Notifications από το Chrome.

 

O Nate Schloss, μηχανικός λογισμικού του Facebook, δήλωσε ότι οι νέες ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος της πρόθεσης της εταιρείας να δώσει σε όλους τους χρήστες την ίδια εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης. “Στις αναπτυσσόμενες χώρες, πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στο Facebook μέσω του site στο κινητό και όχι μέσω της εφαρμογής. Θέλουμε να συνεχίσουν να επιστρέφουν σε αυτή την τάση, ώστε να δέχονται μέσω Push Notifications όλα τα σημαντικά μηνύματα”.

 

Πάντως, σύμφωνα με τον Jonathan McKay, διευθυντής προϊόντων στο Facebook, μετά το “ξεδίπλωμα” των Push Notifications έχει παρατηρηθεί ήδη μια αύξηση στις επισκέψεις στο mobile site του social media. Εκτός από το Chrome, το Opera υποστηρίζει ήδη web notifications, ενώ ο Firefox σκοπεύει να μπει σε αυτή τον τροχιά από τον Νοέμβριο.