Το Twitter είναι γεμάτο εκπλήξεις και λειτουργίες που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθετε πώς θα κάνετε κι άλλα πράγματα εκτός από tweets!

 
twitter-1Το Twitter είναι ένα από τα πιο απλά στη χρήση και τη φιλοσοφία κοινωνικά δίκτυα: ο καθένας έχει το προφίλ του στο οποίο μπορεί να αναρτήσει μηνύματα έως και 140 χαρακτήρες συν βίντεο και φωτογραφίες. Εκτός των δημοσιεύσεών του, μπορεί να παρακολουθεί (ή ορθότερα, να «ακολουθεί») και άλλους χρήστες, βλέποντας στο χρονολόγιό του (timeline) όλα όσα έχουν «ανεβάσει» εκείνοι. Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν πολλές κρυμμένες λειτουργίες στο Twitter τις οποίες πολύς κόσμος είτε έχει ξεχάσει, είτε αγνοεί πλήρως.

 
Τι λέτε, πάμε να γίνουμε σοφότεροι;

 

Λειτουργία σίγασης

 
Αν τα όσα «ανεβάζει» κάποιος στον λογαριασμό του σας αφήνουν παγερά αδιάφορους (σε βαθμό που και να μην τα βλέπατε, δεν θα πέφτατε και σε κατάθλιψη), όμως εσείς θέλετε να συνεχίσετε να τον ακολουθείτε για λόγους… πι-αρ, υπάρχει λύση! Μπορείτε απλά να τον… σιγάσετε! Θα εξακολουθήσετε να λογίζεστε “follower” του αλλά δεν θα βλέπετε τίποτα από τα όσα γράφει και μάλιστα χωρίς εκείνος να γνωρίζει κάτι! Πηγαίνετε στο προφίλ του, βρείτε το εικονίδιο των ρυθμίσεων δίπλα στον αριθμό των followers του και από το μενού που εμφανίζεται πατώντας το, επιλέξτε Mute.

 

collage

 

Δημιουργία κολάζ φωτογραφιών

 
Τι καλύτερο από μία φωτογραφία στο Twitter; Τέσσερις φωτογραφίες στο Twitter και μάλιστα ταυτόχρονα, στο ίδιο tweet! Πώς; Μόλις ανεβάσετε μία φωτογραφία, την πρώτη σας, σε ένα μήνυμα, θα δείτε ότι εμφανίζεται ένα πλήκτρο ονόματι Add more. Ε, πατήστε το, επιλέξτε τη δεύτερη εικόνα σας και ανεβάστε τη κι αυτή! Μπορείτε να το κάνετε με έως και τέσσερις φωτογραφίες συνολικά.

 

Δημιουργία tags χρηστών

 
Όταν ανεβάσετε μία φωτογραφία σε ένα σας μήνυμα στο Twitter, όπως συμβαίνει και στο Facebook ή το Instagram, μπορείτε να κάνετε “tag” φίλους σας ή άλλους χρήστες του δικτύου, να δηλώσετε δηλαδή ότι βρίσκονται στη φωτογραφία σας. Έχοντας ανεβάσει μία φωτογραφία σε ένα σας μήνυμα και πριν το “tweetάρετε”, στα δεξιά θα δείτε ότι είναι επιλέξιμο το κείμενο Who’s in this photo?. Πατήστε το και αρχίστε να taggάρετε κόσμο…

 

tag

 

Ποιος σας έκανε “unfollow”;

 
Το Twitter βασίζεται σε έναν αρκετά σημαντικό βαθμό στην αλληλοεκτίμηση μεταξύ των χρηστών του. Όταν κάποιος κάνει “follow” σε κάποιον, ουσιαστικά κατά κάποιον τρόπο του απευθύνει πρόσκληση για να τον κάνει “follow back”, να τον ακολουθήσει κι εκείνος δηλαδή. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος παύει να σας ακολουθεί; Όταν δηλαδή σας κάνει “unfollow”; Σε πρώτη φάση θα πρέπει να το μάθετε και γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή σαν το manageflitter.com, προκειμένου να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες και να προβείτε στις κατάλληλες… κινήσεις.