Ποιος είπε ότι πρέπει να παίζετε σώνει και ντε αυτά που σας δίνει «στο πιάτο» η Nintendo; Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το δικό σας videogame με τον Mario!

 
Τα 2D platformers με πρωταγωνιστή τον Mario συνιστούν μία από τις πλέον κλασσικές περιπτώσεις της βιομηχανίας του gaming. Η Nintendo μπορεί να τροφοδοτεί αγορά και φαν με τέτοιους τίτλους εδώ και 30-35 συναπτά έτη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εναλλακτικές! Πώς θα σας φαινόταν αν εξαντλούσατε τη δημιουργικότητά σας στη σχεδίαση ενός τέτοιου παιχνιδιού ή, για να ακριβολογούμε, των επιπέδων του;
Δείτε τα πιο εύχρηστα και πληρέστερα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε κάτι τέτοιο και να βγάλετε τον… καλλιτέχνη που κρύβετε μέσα σας.

 

super-mario-maker-1-800x420

 

Super Mario NES Builder

 
Προγραμματάκι που δημιουργήθηκε από φαν της σειράς Super Mario, θα σας επιτρέψει να φτιάξετε τις δικές σας πίστες στο στυλ του πρώτου πρώτου παιχνιδιού. Περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα του Super Mario, δίνοντάς σας ιδέες και βοηθώντας σας να ξεκινήσετε από… κάπου. Και για να ξέρετε, έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και σε πρόταση γάμου!

 

 

Reggie Level Editor

 
Διαθέτετε Wii; Αν ναι, τέλεια, αν όχι, κακώς, να βρείτε ένα. Θα πρέπει να παρέμβετε στο λογισμικό του (aka HomeBrew) καθώς επίσης και να αγοράσετε μαζί και το New Super Mario Bros. προκειμένου να μπορείτε να παίξετε τα levels που θα δημιουργήσετε με το Reggie Level Editor. Το εργαλείο είναι απίστευτο και πραγματικά εντυπωσιακό: αν δεν μας πιστεύετε, μπορείτε να δοκιμάσετε το Newer Super Mario Bros., ένα παιχνιδάκι που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας το! Χρειάζεται δουλίτσα βέβαια για να παράγετε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που βλέπετε στο βίντεο αλλά όπως βλέπετε, οι κόποι σας θα ανταμειφθούν πλήρως.

 

 

Mario Builder

 
Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Super Mario NES Builder, απλά προσφέρει πολλές περισσότερες λειτουργίες και επιλογές. Για την ακρίβεια σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε επίπεδα με στοιχεία από κάθε παιχνίδι Mario που έχει κυκλοφορήσει, οπότε καταλαβαίνετε πως μιλάμε για πραγματικό… χάος! Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν τα βρείτε σκούρα, μπορείτε να καταφύγετε στη βοήθεια της ιδιαίτερα ενεργής και ζωηρής κοινότητάς του.

 

 

Super Mario Maker

 
Αν τώρα θέλετε την ορίτζιναλ, την casual, την πραγματική, την οφίσιαλ λύση τέλος πάντων, μπορείτε να προμηθευτείτε το ολοκαίνουριο Super Mario Maker για το Wii U. Προϊόν της ίδιας της Nintendo, θα σας επιτρέψει να ξετινάξετε τη δημιουργικότητά σας καθώς θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε αμέτρητα επίπεδα ρυθμίζοντας τα πάντα. Το interface του είναι πανεύκολο, με αποτέλεσμα το «στήσιμο» ενός level να είναι πραγματικό… παιχνίδι! Με το πάτημα ενός κουμπιού δε, θα απολαύσετε τις δημιουργίες σας κατ’ ευθείαν στην τηλεόραση και το Wii U σας!