Η Apple ετοιμάζεται για το αυριανό της event στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα δύο καινούρια iPhone. Τι ξέρουμε γι’ αυτά;

 
iphone6_2988853bΤο φετινό «ετήσιο» event της Apple θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ –μέχρι το επόμενο. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο, βλέποντας τον ανταγωνισμό (βλ. Samsung κατά βάση αλλά και Sony, LG, OnePlus) να προοδεύει, ανασκουμπώθηκε και ετοιμάζεται για δυναμική ρελάνς. Τύπος και κοινό εξ άλλου είναι μαθημένοι στη συνέντευξη Τύπου της Apple κάθε Σεπτέμβρη, τότε που ανακοινώνεται παραδοσιακά το νέο iPhone.

 

Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και αύριο με την Apple ωστόσο να φημολογείται πως πέραν των νέων της smartphones, θα παρουσιάσει καινούριες εκδόσεις για τα iPad (το απλό και το mini) αλλά και την Apple TV. Επειδή όμως τα παραπάνω για την ώρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, πάμε να κάνουμε μια κουβέντα για τα όσα γνωρίζουμε, τουτέστιν, τα περί iPhone.

 

Design

 
Από πλευράς σχεδίασης, δεν αναμένεται να δούμε κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των iPhone. Οι όποιες αλλαγές θα έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα και τα υλικά κατασκευής προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα… Bendgate! Οι φήμες πάντως λένε πως η Apple θα χρησιμοποιήσει το πιο ανθεκτικό και με μεγαλύτερο προφίλ αλουμίνιο που χρησιμοποίησε και στο Apple Watch. Αυξημένες και οι πιθανότητες για παρουσίαση νέου χρώματος (“rose gold” για να είναι ασορτί με το ρολόι).

 

iphone-6-rose-gold-006

 

Specs

 
Ανανεωμένα αναμένονται να είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone. Η RAM θα φτάσει τα 2 GB, ο επεξεργαστής λογικά θα είναι ένα «κλικ» ανώτερος σε σχέση με τον τελευταίο που χρησιμοποιήθηκε ενώ η κύρια κάμερα θα φτάσει τα 12 MP με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4K ανάλυση. Μιλώντας περί καμερών, η εμπρόσθια αναβαθμίζεται στα 5 MP με νέο αισθητήρα και φλας για καλύτερες ποιοτικά selfies.

 

 

Force Touch & Touch ID

 
Τα νέα iPhone θα «δανείζονται» μια λειτουργία του Apple Watch: το Force Touch. Οι συσκευές της Apple θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσο έντονα πατά ο χρήστης την οθόνη, τη δύναμη δηλαδή που ασκεί επάνω της, ώστε ανάλογα να εμφανίζονται καινούρια μενού ή πρόσθετες επιλογές. Παράλληλα, εν τοιαύτη περιπτώσει, ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για όλους τους τρίτους δημιουργούς να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερο καινοτόμους τρόπους εκμετάλλευσης της νέας λειτουργίας. Τέλος, το Touch ID φημολογείται πως θα έχει ταχύτερη απόκριση.

 

force-touch-642x347

 

Τιμές / Χωρητικότητες

 
Καμία αλλαγή δεν αναμένεται να έχουμε τόσο στην τιμολόγηση των νέων συσκευών, όσο και στις χωρητικότητες στις οποίες θα κυκλοφορήσουν αυτές. Τα 16 GB, 64 GB και 128 GB θα προσφέρονται στις τιμές που γνωρίσαμε και το iPhone 6. Για το iPhone 6S Plus, τα κόστη θα ανεβαίνουν κατά $100 σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις του iPhone 6S.