Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter μπορεί να χρησιμοποιούμε την επίσημη εφαρμογή του στα smartphones μας, όμως δείτε και ορισμένες εναλλακτικές…

twitteΚάθε social δίκτυο διαθέτει τη δικιά του εφαρμογή για τις mobile πλατφόρμες. Εννοείται πως η εμπειρία που προσφέρει αυτή είναι κλάσεις ανώτερη απ’ ότι αν χρησιμοποιούσατε τον browser σας, όμως ακόμα και σε τέτοιου είδους περιπτώσεις υπάρχουν και καλύτερες προτάσεις! Εστιάζοντας στο Twitter, φερ’ ειπείν, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το επίσημο app του δικτύου και, εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν. Δεν γνωρίζουν όμως ορισμένες εναλλακτικές επιλογές που θα κάνουν τις ζωές τους απείρως πιο εύκολες και θα τους βοηθήσουν να εκμεταλλευτούν το Twitter στο έπακρο!

 
Πάμε να τις δούμε, να παίρνετε και προτάσεις κιόλας;

 

Twitterrific 5

 
Το Twitterrific προσφέρεται δωρεάν (με διαφημίσεις τις οποίες αφαιρείτε με 2,99€) και διαθέτει εκδόσεις για iPhone και iPad ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής. Είναι ό,τι πρέπει για τις περιπτώσεις που ακολουθείτε έναν σκασμό κόσμο αφού διαθέτει σύστημα έξυπνης προβολής tweets καθώς επίσης και συνοπτικές προβολές της μέρας και των πεπραγμένων σας. Μπορείτε να tweetάρετε υπαγορεύοντας ενώ και τα μενού του είναι πολύ πιο βολικά έναντι εκείνων του app του Twitter. Αρνητικό στοιχείο του το γεγονός ότι θα χρειαστούν επιπλέον 2,99€ για push ειδοποιήσεις (ή 4,99€ για να ξεκλειδώσετε κάθε του λειτουργία).

 

Hootsuite

 
Ό,τι πρέπει για hardcore business χρήστες, απ’ αυτούς που διαχειρίζονται πολλαπλούς λογαριασμούς στα social media. Πραγματικός “Jack of all trades”, το Hootsuite συνεργάζεται αρμονικά με Twitter, Facebook και LinkedIn. Ως εκ τούτου δεν προσφέρει υπηρεσίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του πρώτου, ωστόσο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό κάποιον με ταυτόχρονη παρουσία σε περισσότερα του ενός δίκτυα που όμως δεν έχει εξωφρενικές απαιτήσεις από αυτή.

 

Twitterrific for iPad - Main Landscape

 

Tweetbot 3

 
Το να πληρώσει κανείς 4,99€ για μια εφαρμογή που θα του επιτρέψει να χρησιμοποιεί το Twitter στο iPhone του, μάλλον πάει πολύ. Εκτός και αν ανήκετε στους λεγόμενους “power users”. Τότε τα πάντα δικαιολογούνται. Το Tweetbot προσφέρει την καλύτερη mobile εμπειρία χρήσης του Twitter. Τόσο απλά. Πανεύκολα μενού, λειτουργίες που ολοκληρώνονται με τα λιγότερα δυνατά «κλικ»/αγγίγματα, εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας και πλήρης συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων. Ρεαλιστικά τώρα, δεν παίζει να ζητήσετε κάτι παραπάνω.

 

Buffer

 
Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Buffer είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που η έμπνευση τους έρχεται… μαζεμένη! Κατά βάση μιλάμε για ένα app που θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε tweets για αργότερα. Αν λοιπόν επιδιώκετε να tweetάρετε συγκεκριμένες ώρες ή διαχειρίζεστε εταιρικό λογαριασμό, ιδού μια εξαιρετική λύση που μάλιστα έρχεται και δωρεάν. Σας παρέχει συν τοις άλλοις analytics για το κάθε σας tweet για να ξέρετε και πώς τα πήγε ενώ είναι πλήρως συμβατό με το Tweriod για να «απογειώσετε» τελείως το θέμα.

 

buffer-account-management

 

TweetLibs

 
To TweetLibs διαθέτει την καλύτερη λειτουργία αναζήτησης εντός Twitter. Ναι, ΟΚ, τα hashtags ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν αλλά ποιος είπε ότι είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες όλων; Να σας το θέσουμε ως εξής: δεν υπάρχει περίπτωση να ψάχνετε κάτι στο Twitter και να μη σας το βρει το TweetLibs –αν υπάρχει φυσικά. Στα θετικά του η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης με τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας καθώς επίσης και η κατάταξή τους.