Χθες βράδυ κάνατε νέο ρεκόρ στο Forza του Xbox One! Εύγε, συγχαρητήρια! Πώς όμως θα το μοστράρετε σε φίλους και γνωστούς; Σας έχουμε την ιδανική λύση!

 
20131106061145Παλαιότερα, οι κάτοχοι κονσολών είχαν το κλασσικό πρόβλημα των screenshots: εκεί που εκείνοι των PC πατούσαν το “PRT SC” στο πληκτρολόγιο και «καθάριζαν», εκείνοι έπρεπε να επιστρατεύσουν smartphones, φωτογραφικές μηχανές κλπ για να τραβήξουν ένα ενσταντανέ! Ε, τουλάχιστον με τη νέα γενιά κονσολών τα πράγματα βελτιώθηκαν αρκετά: το Xbox One, για παράδειγμα, κάνει τη διαδικασία λήψης screenshot ή και βίντεο παιχνιδάκι.

 
Για να απαθανατίσετε το οτιδήποτε, φτάνει να πατήσετε δύο φορές γρήγορα το πλήκτρο του Xbox στο χειριστήριο της κονσόλας. Η δράση θα «παγώσει» και θα εμφανιστεί ένα μενού που θα σας ρωτά τι θέλετε να κάνετε. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να «γράψετε» ένα συγκεκριμένο κομμάτι (το Xbox One σας επιτρέπει ούτως ή άλλως να αποθηκεύσετε τα τελευταία 30” gameplay) ή να τραβήξετε ένα screenshot.

 
Ό,τι κι αν κάνετε, το τελικό προϊόν (εικόνα ή βίντεο) θα είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής Upload. Για τα screenshots, επιλέξτε My captures και κατόπιν βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει: μπορείτε να το ανεβάσετε στους λογαριασμούς σας στα social δίκτυα, να το στείλετε με μήνυμα ή ακόμα και να το προωθήσετε στον λογαριασμό σας στο OneDrive. Ε, δεν θέλετε κάτι άλλο μετά απ’ αυτό, έτσι;

 

Project_Upload_APPROVED

 
Μιας που το έφερε η κουβέντα δε, σε ό,τι αφορά τα βίντεο, θα επιλέξετε My clips και θα σώσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν ειδάλλως θα χαθούν. Μετά αποφασίζετε οι ίδιοι αν θα τα στείλετε προς YouTube μεριά ή στον λογαριασμό σας στο OneDrive.