Στην IFA 2015, η LG θα παρουσιάσει περιεχόμενο “High Dynamic Range” (HDR) στις τηλεοράσεις 4K OLED, με αποκορύφωμα την προβολή εκπομπής του BBC.

LG-4K-OLED-TV-EG9600-600x449Αυτή την εβδομάδα στην IFA 2015 στο Βερολίνο, η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει τηλεοράσεις με τεχνολογία ‘High Dynamic Range’ (HDR) καθώς και τεχνολογίες για την αναπαραγωγή αυτού του περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστά κανάλια και παρόχους. Αποκορύφωμα της παρουσίασης θα αποτελέσει η προβολή εκπομπής του BBC σε τηλεοράσεις LG 4K OLED για την έρευνα και την εξέλιξη του περιεχομένου HDR.

 

Η LG θα κάνει επίσης την πρώτη επίδειξη παγκοσμίως μετάδοσης περιεχομένου υβριδικού HDR μέσω ‘broadband TV 2.0’ (HbbTV 2.0) σε τηλεοράσεις LG 4K OLED. Το HDR περιεχόμενο του BBC θα μεταδοθεί από την EBU (European Broadcasting Union), η οποία, χρησιμοποιεί τεχνολογία προσαρμοσμένου αριθμού αναμετάδοσης των bit (bitrate streaming technology), την τεχνολογία ‘MPEG DASH’, γνωστή και ως ‘Dynamic Adaptive Streaming’ μέσω HTTP. Αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο περιεχόμενο HDR που μεταδίδεται διαδικτυακά, να μπορεί να αναπαραχθεί από συμβατικούς HTTP web servers.

 

Επιπλέον, η LG και οι συνεργάτες της θα παρουσιάσουν μετάδοση περιεχομένου HDR μέσω δορυφόρου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα συστήματα της ‘SES ASTRA’. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες δορυφορικών υπηρεσιών τηλεόρασης παγκοσμίως, το δίκτυο της ASTRA φτάνει σε 312 εκατομμύρια νοικοκυριά, 154 εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη.

 

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της LG θα μπορούν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο HDR που θα προβάλλεται από την υπηρεσία “BROADCOM set-top box”, η οποία αναπαράγει περιεχόμενο HDR μέσω HDMI. Το κοινό θα μπορεί να δει και να συγκρίνει το οπτικό αποτέλεσμα του HDR με τη συνηθισμένη εικόνα της τηλεοπτικής βιομηχανίας.

 

«Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα πιο γνωστή την τεχνολογία HDR, η οποία είναι ιδανική για τις τηλεοράσεις LG OLED», δήλωσε ο Lee In-kyu, Senior Vice President και Επικεφαλής του Τμήματος Τηλεοράσεων και Οθονών της LG Home Entertainment Company. «Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας UHD, η LG δίνει προτεραιότητα στις συνεργασίες με ηγετικές εταιρείες στο χώρο των media, προκειμένου να αναπτυχθεί στην αγορά HDR και να προσφέρει εξαιρετικό περιεχόμενο στους χρήστες της».

 

Οι επισκέπτες της IFA 2015 μπορούν να δουν από κοντά περιεχόμενο HDR σε τηλεοράσεις LG OLED στο περίπτερο της LG στην Αίθουσα 18 της Messe Berlin από 4 έως 9 Σεπτεμβρίου.