Το Golden Axe του 21ου αιώνα

Πάρτε το ρόλο του θρυλικού Beowulf, του ήρωα της σκανδιναβικής μυθολογίας που πρόσφατα πρωταγωνίστησε και στην ομώνυμη ψηφιακή κινηματογραφική παραγωγή.

BeowulfΣτην ταινία «Beowulf», ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Robert Zemeckis εξιστορεί τις επικές περιπέτειες ενός σκανδιναβού πολεμιστή που κατορθώνει να σφάξει τον δυνάστη δαίμονα Grendel και να προκαλέσει την οργή της μητέρας του. Το cast περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman και την Angelina Jolie στο ρόλο της γοητευτικής μα σατανικής μητέρας του Grendel. Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως οι ηθοποιοί δανείζουν στην ουσία τις φωνές και την ομοιότητά τους στα τρισδιάστατα μοντέλα της ταινίας, μιας και το «Beowulf» είναι μια πλήρως ψηφιακή παραγωγή που μετατρέπει το computer animation σε πραγματική τέχνη. Δεν ήταν δυνατόν, λοιπόν, μια τέτοια ταινία να μην συνοδεύεται και από το αντίστοιχο παιχνίδι.

Το videogame κυκλοφορεί από την Ubisoft και επεκτείνει το σενάριο του φιλμ καθώς πραγματεύεται το σύνολο της τριαντακονταετούς ιστορίας του Beowulf. Η δίψα του πανίσχυρου Βίκινγκ για εξουσία σμιλεύει έναν σκληροτράχηλο και συχνά υπερόπτη χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η άνοδός του στον θρόνο της Δανίας να βάφεται με αρκετό αίμα.

Αφήνοντάς σας να ανακαλύψετε μόνοι σας τα υπόλοιπα στοιχεία της πλοκής, προχωράμε στο gameplay όπου συναντάμε ένα γνήσιο action game, με αρκετά στοιχεία δανεισμένα από το επιτυχημένο στυλ του «God Of War». Ο χαρακτήρας σας διαθέτει υπεράνθρωπες δυνάμεις που σταδιακά αναβαθμίζονται και εκτός από τα παραδοσιακά όπλα είναι εξαιρετικά καλός και στη μάχη με γυμνά χέρια. Όπως είναι αναμενόμενο, οι splatter σκηνές δεν απουσιάζουν, καθώς ο ξανθομάλλης φιλόδοξος βασιλιάς δεν διστάζει να γνωρίσει τον… «εσωτερικό» κόσμο των εχθρών του. Οι ενέργειές σας χτίζουν σιγά-σιγά την εξέλιξη του ήρωα. Πιο συγκεκριμένα, αν χρησιμοποιείτε τις ζωώδεις «carnal» δυνάμεις σας για να κάνετε κομμάτια τους «κακούς» τότε το παιχνίδι γίνεται αρκετά πιο σκοτεινό.

Αν πάλι επικαλεστείτε την γαλαζοαίματη καταγωγή σας και χρησιμοποιήσετε τις «heroic» δυνάμεις σας, κάνετε χρήση των όπλων και της βοήθειας των συμμάχων σας, τεμαχίζοντας πάλι τους «κακούς» αλλά με σαφώς κομψότερο τρόπο! Στο «Beowulf» μπορείτε, παράλληλα, να κατευθύνετε έως 12 συμπολεμιστές σας, να τους βοηθήσετε και να σας βοηθήσουν όταν αναμετράστε με γιγαντιαία κτήνη ή να συντονιστείτε για να ανοίξετε πύλες και να απελευθερώσετε κάποιο μονοπάτι από εμπόδια. Τi ηγετική φυσιογνωμία, άλλωστε, θα ήταν ο πρωταγωνιστής αν δεν είχε και έναν προσωπικό στρατό στις διαταγές του;

Το gameplay διαθέτει και κάποια στοιχεία μη γραμμικότητας, μιας και στο ενδιάμεσο των αποστολών αποσύρεστε στο κάστρο σας όπου μπορείτε να δείτε την φήμη σας, να μιλήσετε με NPC χαρακτήρες, να αναβαθμίσετε δυνάμεις και όπλα και να αποφασίσετε τη νέα σας αποστολή πάνω στο χάρτη. Με λίγες «νότες» στρατηγικής, λοιπόν, και ένα «κονσέρτο» από ακρωτηριασμούς, ποδοπατήσεις και εκτοξεύσεις άμοιρων αντιπάλων στον αέρα, ολοκληρώνεται η… «μελοποίηση» του Μεσαιωνικού Αγγλοσαξονικού ποιήματος.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PC, PS3, PSP

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Diaktis