Η Vivodi συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία», που περιλαμβάνει το 1ο Web Science Conference: “Society On-Line”.

vivodiΗ Vivodi Telecom δίνει το παρόν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία», στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται το «Web Science Conference 2009: Society On-Line», το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για την Επιστήμη του Web. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Web Science Research Initiative (WSRI)  και θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαρτίου 2009, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής του, το 2003, το Συνέδριο «Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έχει καθιερωθεί ως θεσμός για την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.


Το συνέδριο αφορά στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικο-τεχνολογικών διαστάσεων του Web, ενώ εξαιρετικά σημαντική, θα είναι η παρουσία του Sir Tim Berners-Lee, εφευρέτη του World Wide Web, του Ιωσήφ Σηφάκη, του πρώτου Έλληνα που έλαβε το Turing Award, της Καθηγήτριας Dame Wendy Hall, Μέλους του Ιδρυτικού Συμβουλίου του WSRI και Προέδρου της ACM και του Jacques Bus, Προϊστάμενου της Διεύθυνσης για την Αξιοπιστία στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το θεματικό πλαίσιο του συνεδρίου και οι υψηλού επιπέδου εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν, στόχο έχουν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων σε σχέση με το Διαδίκτυο και το Web και να δημιουργήσουν διάλογο μεταξύ των κοινωνών της Επιστήμης του Web. Δεδομένης της σημασίας και του ρόλου που καταλαμβάνει η Επιστήμη του Web στη ζωή μας, το συνέδριο αφορά τόσο την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, όσο και τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές, τα στελέχη επιχειρήσεων, τους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους σπουδαστές και τους καθημερινούς χρήστες των υπηρεσιών του Web.


Με συνεπή παρουσία σε κάθε μείζονος σημασίας διοργάνωση, η Vivodi Telecom, με ιδιαίτερη χαρά, στηρίζει ενεργά το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία» και το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο «Web Science Conference 2009: Society OnLine», επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δυναμική της εταιρείας σε πρωτοβουλίες που επιχειρούν την περαιτέρω ανάπτυξη των Τεχνολογιών και της Επιστήμης.