Στα International Design Excellence Awards (IDEA) 2015, η Samsung απέσπασε οκτώ διακρίσεις, κερδίζοντας συνολικά ένα χρυσό, τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα βραβεία.

NX miniΗ Samsung Electronics διακρίθηκε με πλήθος βραβείων στα International Design Excellence Awards (IDEA) 2015, έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σε θέματα σχεδιασμού. Στα συνολικά οκτώ βραβεία που έλαβε η εταιρεία, περιλαμβάνονται ένα χρυσό, τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα.

Οι φετινές βραβεύσεις της Samsung περιλαμβάνουν πλήθος προϊοντικών κατηγοριών, από οικιακές συσκευές μέχρι αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων. Μεταξύ των υπολοίπων βραβεύσεων συμπεριλαμβάνονται ένα πλυντήριο πιάτων με καινοτόμο μηχανισμό ψεκάσματος νερού, αλλά και το νέο LED Flip Wallet. Όλα τα προϊόντα προβάλουν τον καινοτόμο χαρακτήρα της Samsung.

Η φετινή διάκριση με χρυσό βραβείο αφορούσε:
– Την NX mini – Μία mirroless φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Έχει πάχος 22,5mm και ζυγίζει 158γρ. Επαναπροσδιορίζοντας την ουσία των παραδοσιακών φωτογραφικών μηχανών μέσα από ένα πιο σύγχρονο πρίσμα, η NX mini παρουσιάζει έναν απλό, κλασικό, αλλά και διαχρονικό σχεδιασμό.

Τα παρακάτω προϊόντα βραβεύθηκαν με αργυρό μετάλλιο:
– Πλυντήριο πιάτων ‘WaterWall’ – Ένα πλυντήριο με έναν αποτελεσματικό μηχανισμό ψεκασμού, που καταφέρνει να καλύπτει τα πιάτα από άκρη σε άκρη. Παράλληλα, διαθέτει το Flextray, μία αποσπώμενη, λαστιχένια επιφάνεια για την τοποθέτηση μαχαιροπίρουνων και μαγειρικών σκευών σε επίπεδη θέση για εύκολη πλύση. Η λαστιχένια επιφάνεια αφαιρείται εύκολα για την άνετη μεταφορά των μαχαιροπίρουνων μετά την πλύση.
LED Flip Wallet– LED Flip Wallet – Το πρώτο κάλυμμα smartphone που παρουσιάζει πληροφορίες και μηνύματα από το smartphone στη LED οθόνη.
– Σχεδιαστική φιλοσοφία για οικιακές συσκευές – Μία ιστορία που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τη σχεδιαστική κατεύθυνση της Samsung στις οικιακές συσκευές.

 

Τέλος, τα παρακάτω προϊόντα έλαβαν χάλκινα βραβεία:
– Wireless Audio – 360 – Ένα ασύρματο ηχείο που μεταφέρει τον ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις, σταθερά, χάρη στο βελτιωμένο σχήμα του, που ταιριάζει μοναδικά με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.
– ‘Personal Cooler’ – Μία συσκευή ψύξης που είναι άνετη στις μετακινήσεις χάρη στο χερούλι της. Δεν χρειάζεται εξωτερική μονάδα για να λειτουργήσει.

Gear VR– Gear VR – Η wearable συσκευή εικονικής πραγματικότητας που συνδυάζεται με το πλέον πρόσφατο smartphone της Samsung και την οποία μπορεί κάποιος να διαχειριστεί πολύ εύκολα μέσω touch pad. Ο εργονομικός σχεδιασμός της επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν περιεχόμενο εύκολα και άνετα, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
– Φούρνος μικροκυμάτων HotblastTM – Το μαύρο γυαλί στη μπροστινή επιφάνεια και το λεπτό πλαίσιο, η άνετη πόρτα και το χερούλι της δημιουργούν μία εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση.

 

«Η Samsung θα συνεχίσει την προσπάθεια της να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα που διευκολύνουν τις ζωές των καταναλωτών, τις οποίες παρατηρούμε και αναλύουμε για να παίρνουμε έμπνευση», δήλωσε ο κ. Boo-Keun Yoon, CEO και Πρόεδρος του Corporate Design Center στη Samsung Electronics.

 

Τα IDEA ξεκίνησαν να διοργανώνονται το 1980 από την Industrial Designers Society of America, αποτελώντας έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς σχεδιασμού, που αναγνωρίζει τα πιο δημιουργικά και καινοτόμα designs.