Η Google αποκάλυψε το Google Voice, ένα project που αναπτύσσει εδώ και 2 χρόνια προκειμένου ενοποιήσει όλα τα στοιχεία κάθε επαφής σας κάτω από ένα νούμερο.

googlevoiceΗ νέα υπηρεσία του διαδικτυακού κολοσσού βασίζεται στην τηλεφωνική υπηρεσία GrandCentral, την οποία εξαγόρασε η Google το 2007, με αντίτιμο άνω των 30 εκατ. λιρών. Δυο χρόνια μετά, έπειτα από αναρίθμητες βελτιώσεις στον κώδικα και προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, η Google παρουσιάζει μια υπηρεσία που αναμένεται να χαράξει νέες τάσεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Τι είναι όμως το Google Voice; Πρόκειται για μια υπηρεσία που αποδίδει σε κάθε χρήστη ένα μοναδικό αριθμό κλήσης, ο οποίος συνδέεται με το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο της δουλειάς, του σπιτιού, ή οποιουδήποτε άλλου αριθμού τηλεφωνίας θέλετε να ορίσετε ως δικό σας.

Όσοι σας τηλεφωνούν σε αυτόν τον Google Voice αριθμό θα μπορούν να προωθηθούν σε οποιοδήποτε από τα εναλλακτικά νούμερα σταθερών και κινητών που έχετε δηλώσει. Παράλληλα, στο ίδιο νούμερο θα μπορούν να σας στέλνουν SMS ή e-mail, τα οποία θα καταλήγουν όπου επιλέγετε εσείς.
Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται πως κρατώντας ένα μοναδικό νούμερο για κάθε σας επαφή, θα μπορείτε να έχετε άμεση επικοινωνία μαζί της, όπου κι αν βρίσκεται, δίχως να χρειάζεται να κάνετε αλλεπάλληλες απόπειρες κλήσης σε μεγάλο πλήθος σταθερών και κινητών αριθμών που μπορεί να διαθέτει.

Η νέα υπηρεσία υποστηρίζει «voicemail to text» ώστε τα φωνητικά μηνύματα που αφήνουν οι επαφές σας στον Google Voice τηλεφωνητή σας, να μπορούν να μετατραπούν σε κείμενο και να προωθηθούν στο κινητό σας με SMS ή σε κάποιον email λογαριασμό που διατηρείτε.

Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν φθηνότερες κλήσεις, χρησιμοποιώντας το Google Voice σαν Skype. Για την ώρα η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο για τους παλιούς χρήστες του GrandCentral, ωστόσο μπορείτε να αφήσετε το mail σας προκειμένου να ειδοποιηθείτε για το πότε θα είναι ευρύτερα διαθέσιμο το Google Voice.