Κάντε το smartphone ή το tablet σας σε πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο. Σας παρουσιάζουμε μερικά android apps που μετατρέπονται σε έναν e-καθηγητή.

Woman with an e-book readerΜαθητές, σπουδαστές και φοιτητές υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά ή το επόμενο έτος των πτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών τους, γεμίζοντας όχι μόνο την τσάντα τους με σχολικά είδη, αλλά και το smartphone τους ή το tablet τους με χρήσιμες εφαρμογές. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο χρήσιμα android applications που θα βοηθήσουν τη μελέτη σας και θα μετατραπούν σε έναν ψηφιακό… εκπαιδευτικό στο πλευρό σας.

 

MalMath: Step by step solver

malmath_logoΤο «MalMath» μπορεί να λύσει δωρεάν πλήθος μαθηματικών προβλημάτων, αναλύοντας τη λύση βήμα-βήμα, ενώ μπορεί να δουλέψει offline, δίχως να σας αναγκάζει να έχετε πρόσβαση στο internet. Καλύπτει τομείς, όπως τριγωνομετρία, άλγεβρα, εξισώσεις, λογαρίθμους, όρια, παραγώγους και ολοκληρώματα, προσφέροντας παράλληλα και δυνατότητα σχεδιασμού γραφικών παραστάσεων. Μπορεί να δημιουργήσει τυχαίες ασκήσεις από την κατηγορία και το επίπεδο δυσκολίας που θα ορίσετε εσείς. Τέλος, μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να μοιραστείτε λύσεις και γραφήματα.

 

http://bit.ly/1PkFReN
Κατηγορία: Μαθηματικά

 

Mathematics

Mathematics_logoΣτατιστική, εξισώσεις, τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις δύο μεταβλητών, διανύσματα, πίνακες, ορίζουσες, ρίζες πολυωνύμων και ακρότατα συναρτήσεων είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους το πολυτάλαντο «Mathematics» θα σας λύσει τα χέρια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε μετατροπές αριθμών μεταξύ δεκαδικού, δυαδικού, οκταδικού ή δεκαεξαδικού συστήματος, καθώς και μετατροπές ανάμεσα σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης (π.χ. βαθμούς Κελσίου σε Fahrenheit, εκατοστά σε ίντσες κ.λπ.).

 

http://bit.ly/1olaGXI
Κατηγορία: Μαθηματικά

Chemist Free – Virtual Chem LabChemist Free_LOGOΗ εν λόγω δοκιμαστική έκδοση, αν και παρέχει περιορισμένο αριθμό στοιχείων και χημικών ενώσεων, θα σας πείσει εύκολα να δαπανήσετε τα ελάχιστα ευρώ που ζητά το πλήρες πακέτο της. Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαστήριο χημείας, που σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ό,τι πείραμα θέλετε, από την ασφάλεια της οθόνης σας. Oλα τα εργαλεία ενός πλήρους εργαστηρίου χημείας θα βρίσκονται στη διάθεσή σας, αν αποκτήσετε το full πακέτο, αλλά και στο «Chemist Free», θα μπορέσετε να πειραματιστείτε αρκετά, με τις χημικές εξισώσεις των αντιδράσεων που πραγματοποιούνται, να αναγράφονται αυτόματα.

 

http://bit.ly/1LpNCmn
Κατηγορία: Χημεία

 

Physics Solver

Physics Solver_logoΗ εφαρμογή «Physics Solver» ενημερώνεται συνεχώς με νέα λειτουργικότητα, επιχειρώντας να προσφέρει λύσεις σε κλασικά προβλήματα φυσικής και να εξηγήσει στο χρήστη τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα. Προσφέρει ένα πλούτο από προβλήματα φυσικής προς λύση, με όλες τις εξηγήσεις που θα μπορούσε να ζητήσει ένας μαθητής. Κάθε τύπος αναλύεται με έμφαση στην πρακτική σημασία που έχει κάθε μεταβλητή του. Καλύπτονται τομείς, όπως κινηματική, διανύσματα, βολές, δυνάμεις, βαρυτικό πεδίο, κυκλική κίνηση, έργο, ενέργεια, ορμή κ.ά.

 

http://bit.ly/1Ju8JhA
Κατηγορία: Φυσική

Physics Formulas Free

Physics Formulas Free_logoΑν δεν σας ενοχλεί η χρήση αγγλικής γλώσσας στην ορολογία, το «Physics Formulas Free» περιλαμβάνει πληρέστατα τυπολόγια για τα κεφάλαια της μηχανικής, του ηλεκτρισμού, της θερμοδυναμικής, των περιοδικών κινήσεων, της οπτικής και της ατομικής φυσικής, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και αναλυτικός πίνακας με όλες τις σταθερές που χρησιμοποιούνται στη φυσική. Η εφαρμογή, βέβαια, δεν εξαντλεί τη λειτουργικότητά της απλά στην απαρίθμηση τύπων, αλλά σας επιτρέπει να εισάγετε τα δεδομένα ενός προβλήματος, προκειμένου να υπολογιστεί άμεσα η απάντηση.

 

http://bit.ly/1OjH9Hy
Κατηγορία: Φυσική