Το όνομα πίσω από το Android M είναι το…Android 6.0 Marshmallow. Η νέα έκδοση αναμένεται να διατεθεί το φθινόπωρο και θα φέρει βελτιώσεις στην αυτονομία του κινητού και όχι μόνο.

AndroidPIT-Android-6-0-Marshmallow-teaser-w782Η Google ανακοίνωσε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης του Android, του γνωστού και ως Android M, το οποίο από εδώ και πέρα θα φέρει την ονομασία Android 6.0 Marshmallow.

 

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται όνομα “γλυκού” στις Android εκδόσεις, αρκεί να θυμηθούμε την έκδοση 1.5 που ονομάστηκε Cupcake ή αλλιώς τα γνωστά Jelly Bean, KitKat και Lollipop.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το λανσάρισμα της νέας έκδοσης θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα βελτιώσει την απόδοση των Android smartphones, χαμηλώνοντας τη χρήση RAM. Παράλληλα, θα εξελίξει την αντοχή της μπαταρίας, “βυθίζοντας” τη συσκευή σε… “ύπνο” όταν ο χρήστης δεν τη χρησιμοποιεί.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το το Android 6.0 Marshmallow θα διαθέτει υποστήριξη για αισθητήρες δαχτυλικού αποτυπώματος, θύρα USB Type-C και θα δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να φορτίζουν άλλες συσκευές… με το smartphone τους.