H Sagem Communications αποκτά την εκμεταλευση των ευρυζωνικών δικτύων και WiMAX της Gigaset Communications, θυγατρικής των Arques Industries και Siemens.

sagem communicationsΑυτή θα είναι η πρώτη εξαγορά για τη Sagem Communications μετά την απόκτησή της απο το Gores Group, μια αμερικάνικη ιδιωτική εταιρία επενδύσεων, τον Ιανουάριο του 2008. Η προσθήκη των ευρυζωνικών και WiMAX επιχειρησιακών εκμεταλεύσεων της Gigaset θα επιτρέψει στη Sagem Communications, σύμφωνα με τη στρατηγική της, να ενισχύσει τη θέση της ως κύριο παγκόσμιο προμηθευτή των ευρυζωνικών προϊόντων και να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και πελάτες. H Sagem Communications έχει 6.570 υπαλλήλους παγκοσμίως και πωλήσεις που έφτασαν το 1.3 δισεκατομμύριο ευρώ το 2008.

Μέσω της συναλλαγής αυτής, η Gigaset Communications θα ενισχύσει την βασική της δραστηριότητα ως Ευρωπαϊκού ηγέτη στην αγορά των ασύρματων τηλεφώνων DECT.


«Αυτή η απόκτηση πρέπει να ενισχύσει το στόχο της Sagem Communications να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα ευρυζωνικά τερματικά, τη σύγκλιση και τις ψηφιακές λύσεις για το σπίτι» είπε ο Patric Sevian, Πρόεδρος της Sagem Communications. «Πιστεύουμε οτι η πορεία που ακολουθούν οι πελάτες παγκοσμίως καθώς και οι εξαιρετικές R&D ικανότητες της Gigaset θα ενδυναμώσουν σημαντικά τη θέση μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα που παρέχουμε στους πελάτες μας».


«Η επιχείρηση φωνής είναι η βασική μας δραστηριότητα και η θεμελίωση της ηγετικής μας θέσης στην αγορά. Γι’αυτό εστιάζουμε στα δυνατά μας σημεία δεδομένου ότι είμαστε ένας καθιερωμένος, μοντέρνος και καινοτόμος κατασκευαστής τηλεφώνων», λέει ο José Costa e Silva, CEO της Gigaset Communications. «Είμαστε ευχαριστημένοι που με τη Sagem Communications έχουμε βρεί έναν ικανό και καλά εδραιωμένο συνεργάτη στις ευρυζωνικές επιχειρήσεις.»


Η συναλλαγή υποβάλλεται στις ηγούμενες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου εργαζομένων της Sagem Communications και στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.