Aύξηση εσόδων κατά 40% ανακοίνωσε η Sunlight για το 2008, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 148 εκατ. ευρώ, το 70% των οποίων προέρχεται από εξαγωγές.

sunlightΗ εταιρεία, συμφερόντων κ. Π. Γερμανού, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ανήλθαν σε 148 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% προέρχεται από εξαγωγές βιομηχανικών και αμυντικών προϊόντων. «Οι πωλήσεις παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία», σχολίασε ο κ. Χρ. Καρτάλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Σήμερα η Sunlight απασχολεί συνολικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό 770 εργαζομένους, από 510 το 2005.

Παράλληλα, η εταιρεία την περασμένη χρονιά επένδυσε δύο νέες γραμμές παραγωγής. Η πρώτη γραμμή αφορά την παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου, ενώ η δεύτερη την παραγωγή διοξειδίου του μολύβδου, ως πρώτη ύλη. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επενδύσεις αυτές συμβάλλουν στον τριπλασιασμό της παραγωγής βιομηχανικών συσσωρευτών, παραγωγή που αναμένεται να απορροφηθεί άμεσα από υπάρχοντες ή νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο.