Ανακοινώθηκε επίσημα το Samsung Galaxy S6 Edge+ με διπλή κυρτή οθόνη 5,7 ιντσών, επεξεργαστή Exynos 7420 και 4GB RAM, το οποίο έρχεται με άκρως βελτιωμένες δυνατότητες.

Samsung-galaxy-s6-edge-plus-official-05-570Πέρα από το Samsung Galaxy Note 5, το Unpacked Event” της Samsung στη Νέα Υόρκη φιλοξένησε και το Samsung Galaxy S6 Edge+ που έρχεται με… φόρα και διπλή κυρτή οθόνη των 5,7 ιντσών (Super AMOLED με ανάλυση Quad HD και 518 ppi pixel density).

 

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η Samsung κινείται όπως με το Galaxy S6/S6 Edge, αφού χρησιμοποιεί τον οκταπύρηνο Exynos 7420 με τέσσερις Cortex-A53 στα 1,5GHz και τέσσερις Cortex-A57 στα 2,1GHz, οι οποίοι συνδυάζονται με μνήμη RAM 4GB. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από την… ταχύτητα στη χρήση του smartphone και το multitasking.

 

Το Galaxy S6 Edge+ είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό αλουμίνιο 7000 Series, γεγονός που το μετατρέπει σε 1,7 φορές πιο γερό και 1,3 φορές πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές σε σχέση με τα προηγούμενα Samsung μοντέλα.

 

Samsung-galaxy-s6-edge-plus-official-01-570Παράλληλα, η κάμερα προχωρά στα 16 MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και διάφραγμα φακού f/1.9, ενώ η selfie κάμερα είναι στα 5 Megapixel με f/1.9 διάφραγμα φακού. Βέβαια, και οι δυο κάμερες υποστηρίζουν σταθεροποιητή εικόνας για ευκρινείς φωτογραφίες και βίντεο. Ξεχωριστή λειτουργία του είναι το “Live Broadcast”, μια υπηρεσία της προεγκαταστημένης εφαρμογής της κάμερας που θα σας αφήσει να μοιραστείτε live βίντεο Full HD μέσω του Youtube.

 

Σχετικά με τη συνδεσιμότητα, όπως είναι λογικό κινείται σε 4G ταχύτητες και διαθέτει: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2 με ANT+, NFC, GPS (A-GPS, GLONASS), ενώ έχει μπαταρία 3000mAh με υποστήριξη fast charging μέσω καλωδίου και ασύρματα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα φορτίζεται πλήρως σε 90 λεπτά με καλώδιο φορτιστής και σε120 λεπτά μέσω ασύρματης φόρτισης.

 

Δεν μπορεί να παραληφθεί ότι τρέχει με Android 5.1.1 Lollipop.

 

Samsung-galaxy-s6-edge-plus-official-02-570Αναμένεται να κυκλοφορήσει με ενσωματωμένη μνήμη 32GB και 64GB και στα εξής χρώματα: Black Sapphire, Gold Platinum, Silver Titanium και White Pearl. Η διαθεσιμότητα της συσκευής ποικίλει ανάλογα με τη χώρα, αλλά από τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

 

Τέλος, όσον αφορά την τιμή του, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 800 ευρώ στην Ευρώπη όσον αφορά την έκδοση των 32GB.