Μελέτη συμπεριφοράς καταναλωτών από Ericsson και CNN αποκάλυψε ότι η επαγγελματική ελίτ αυξάνει συνεχώς τη συχνότητα πρόσβασης στο mobile internet.

ericssonΗ αυξανόμενη ανάγκη για ευέλικτες επιλογές προβολής που θα προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνήθειες του τρόπου ζωής, σημαίνει ότι τα κορυφαία στελέχη παρακολουθούν ολοένα και περισσότερο τηλεοπτικό περιεχόμενο σε laptop, επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές. Ένα άλλο εύρημα της έρευνας, η οποία διεξήχθηκε σε μέλη του online κοινού του CNN, ήταν ότι περισσότεροι επαγγελματίες ηγέτες από ποτέ μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο που έχει δημιουργηθεί από χρήστες.

  • Το 56% όσων ερωτηθέντων διαθέτουν mobile internet, αποκτούν πρόσβαση σε online περιεχόμενο ενώ βρίσκονται εν κινήσει, για παράδειγμα μέσω μιας κινητής συσκευής ή ενός ασύρματου LAN. Αυτή η τάση οφείλεται στον αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών υψηλού επιπέδου με πρόσβαση στο internet εκτός του περιβάλλοντος του σπιτιού ή του γραφείου τους.
  • Tα τρία τέταρτα (73%) των παγκόσμιων πολιτών-online θεατών του CNN μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο που έχει δημιουργηθεί από χρήστες. Συγκεκριμένα, το 66% όσων έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 45 ετών μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο που έχει δημιουργηθεί από χρήστες, καταρρίπτοντας το μύθο ότι πρόκειται για δραστηριότητα της νεολαίας και μόνο. Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των ερωτηθέντων καταγράφουν σύντομα βίντεο στο κινητό τους τηλέφωνο. Κλείνοντας το μάτι στη ραγδαία αύξηση της δημοσιογραφίας των πολιτών, και ίσως ανταποκρινόμενοι στον αυξανόμενο αριθμό από κοινωνικές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ανταλλαγή βίντεο για μοίρασμα, το 16% των ερωτηθέντων που μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο που έχει δημιουργηθεί από χρήστες το κάνουν με μέλη άλλων ψηφιακών κοινοτήτων.
  • Το 67% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση στον υπολογιστή (επιτραπέζιο ή laptop) τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) απάντησαν ότι παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση σε κινητές συσκευές την ίδια χρονική περίοδο. Η ευελιξία (71%) ή η επιθυμία να προλάβουν περιεχόμενο που έχασαν (51%) αναφέρθηκαν ως οι κύριοι λόγοι για την παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου στον υπολογιστή.
  • Οι επώνυμες τοποθεσίες web είναι οι πιο δημοφιλείς online προορισμοί για όσους από τους ερωτηθέντες αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο online. Οι τοποθεσίες web των τηλεοπτικών καναλιών (60%) ήταν η υπ’ αριθμόν 1 επιλογή για την πρόσβαση τηλεοπτικού περιεχομένου online. Ακολουθούν οι ειδικές περιοχές των τηλεοπτικών καναλιών σε τοποθεσίες διαμοιρασμού βίντεο, όπως το YouTube (13%).
  • Η τηλεόραση παραμένει η δημοφιλέστερη συσκευή προβολής για τους παγκόσμιους πολίτες-θεατές του CNN. Το 35% παρακολούθησαν την τηλεοπτική τους συσκευή για περισσότερες από 10 ώρες την εβδομάδα, ενώ η παρακολούθηση για τόσο μεγάλο διάστημα είναι σημαντικά χαμηλότερη για τον υπολογιστή (9%) και τις κινητές συσκευές (5%).

“Αυτά τα εξαιρετικά ερευνητικά προγράμματα παρέχουν πολύτιμη γνώση που μας βοηθά να παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να κάνουν πωλήσεις εξυπνότερα και πιο αποτελεσματικά”, σχολίασε ο Max Raven, SVP Πωλήσεων Διαφήμισης του CNN International. “Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι η καμπάνια σε πολλές πλατφόρμες ‘Race-for-Growth’, την οποία δημιούργησε το CNN για να προωθήσει τη συμμετοχή της Ericsson στον Volvo Ocean Race. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει στον πελάτη μια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους θεατές του CNN, οι οποίοι είναι καταναλωτές γνώστες της τεχνολογίας και επαγγελματίες ηγέτες, μέσω ποντικιού, κινητού ή τηλεχειριστηρίου, σε κάθε γωνιά της γης.”


Η τοποθεσία WAP για κινητά ‘Race for Growth’ είναι ένα μόνο από τα συστατικά μέρη μιας εξαιρετικής διαφημιστικής λύσης που προσφέρεται σε θεατές τηλεοπτικού σήματος, online και μέσω κινητού, για την προώθηση της συμμετοχής της Ericsson στο Volvo Ocean Race.



*Το CNN.com προσελκύει θεατές υψηλής επιρροής, όπως κορυφαία στελέχη, επαγγελματίες ηγέτες, ηγέτες γνώμης και γενικοί διευθυντές.


Μεθοδολογία έρευνας: Η έρευνα διεξήχθηκε online στις τοποθεσίες web CNN.com, CNN.com/international και CNNmoney.com. Ελήφθησαν 1094 συνεντεύξεις παγκοσμίως από online καταναλωτές του CNN και τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά της γεωγραφικής σύνθεσης των online θεατών του CNN.


Η Ericsson είναι ο κορυφαίος στον κόσμο προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η Ericsson, η κορυφαία εταιρεία στην αγορά στις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας 2G και 3G, παρέχει υπηρεσίες επικοινωνιών και διαχειρίζεται δίκτυα που εξυπηρετούν περισσότερους από 185 εκατομμύρια συνδρομητές. Το χαρτοφυλάκιο λύσεων της εταιρείας περιλαμβάνει υποδομή δικτύων κινητών και σταθερών επικοινωνιών, καθώς και λύσεις ευρυζωνικότητας και πολυμέσων για παρόχους, μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες ανάπτυξης. Η κοινοπραξία Sony Ericsson προσφέρει στους καταναλωτές προσωπικές  συσκευές κινητής τηλεφωνίας πλούσιες σε δυνατότητες και χαρακτηριστικά.


Η Ericsson προωθεί το όραμά της για ‘επικοινωνία για όλους’ μέσω της καινοτομίας, της τεχνολογίας και βιώσιμων επιχειρηματικών λύσεων. Το 2007, περισσότεροι από 70.000 υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε 175 χώρες, απέφεραν έσοδα 27,9 δις δολ. Η.Π.Α. (189 δις SEK). Μετοχές της Ericsson, η οποία ιδρύθηκε το 1876 με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια Στοκχόλμης, Λονδίνου και NASDAQ.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ericsson.com ή www.ericsson.mobi.