Μια φορητή συσκευή μεταφοράς, με το όνομα WalkCar, παρομοιάζεται με το πρώτο “αυτοκίνητο” που μπορεί να μεταφερθεό μέσα σε μια τσάντα και να διευκολύνει τις μετακινήσεις σας.

forita-autokinita-Εικοσιεξάχρονος Ιάπωνας μηχανικός, ο Κουνιάκο Σάιτο και η ομάδα του στην Cocoa Motors έφεραν στο φως το ηλεκτροκίνητο WalkCar, μια συσκευή μεταφοράς που θυμίζει σανίδα του σκέιτμπορντ και έχει μέγεθος… λάπτοπ.

 

Το WalkCar είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ζυγίζει 2-3 κιλά και πλασάρεται ως το απόλυτο gadget για να μετακινήστε μέσα στην πόλη και όχι μόνο.

 

Ωστόσο, η χρήση του μπορεί να είναι και εναλλακτική π.χ. να σπρώχνει αναπηρικά καρότσια, καθώς το όχημα μπορεί να σηκώσει φορτίο μέχρι 120 κιλά και να τρέξει μέχρι 10 χλμ την ώρα. Βέβαια, τρεις ώρες φόρτισης αρκούν για να αποκτήσει αυτονομία 12 χλμ!

 

Ο χρήστης στέκεται πάνω του και το WalkCar ξεκινά να κινείται αυτόματα και να σταματά με το που ο χρήστης κατεβάσε το πόδι του. Όσον αφορά την αλλαγή κατεύθυνσης, δεν έχει παρά να αλλάζει το κέντρο βάρος του, όπως ακριβώς γίνεται και με τη σανίδα του σκειτ.

 

walk-car_070815_01Πέρα από το “ατού” ότι μεταφέρεται μέσα στο σακίδιό σας, εξαλείφει τον πονοκέφαλο του parking μέσα στην πόλη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις από το φθινόπωρο του 2015, μέσω Kickstarter. Η τιμή είναι 100.000 γιεν (περίπου 800 δολάρια) και η διάθεση του αναμένεται να αρχίσει την άνοιξη του 2016.