Ο μασκοφόρος εκδικητής βυθίζεται σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού του. Ένα game σκοτεινό, όπως του αρμόζει.

BAK_Sshot075Tο επικό φινάλε της τριλογίας Arkham επιτέλους κυκλοφόρησε, δίνοντας τέλος στην πολύμηνη αναμονή των πολυάριθμων φίλων του franchise. Στο παιχνίδι κάνει το ντεμπούτο του ο «κακός» Arkham Knight, ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από την DC Comics σε συνεργασία με τη Rocksteady Studios, με αφορμή το συγκεκριμένο τίτλο.

 

Η πλοκή τοποθετείται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του «Batman: Arkham City», με τους προβολείς να στρέφονται στην αναμέτρηση του Batman με τον Scarecrow, με φόντο μια πόλη που βρίσκεται υπό εκκένωση.

 

Ο Scarecrow συνασπίζει όλους τους ορκισμένους εχθρούς του Batman σε μια τελική προσπάθεια εξόντωσής του, με συμπαραστάτη τον μυστηριώδη, πρωτοεμφανιζόμενο Arkham Knight. Η προοπτική τρίτου προσώπου και το εθιστικό σύστημα μάχης των δυο προηγούμενων μελών της οικογένειας διατηρούνται και στο τελευταίο μέρος της τριλογίας. Ευχάριστη (αρχικά) προσθήκη αποτελεί και το playable Batmobile, το οποίο μπορείτε να οδηγήσετε στους χαοτικούς δρόμους της μητρόπολης.

 

bak_sshot085Και σημειώνουμε το «αρχικά», καθώς ο… ενθουσιασμός των developers γύρω από το υπερόχημα του Batman είναι τόσο έκδηλος, που καταντά κουραστικός μετά από ένα σημείο, μιας και γίνεται προφανής η προσπάθειά τους να «στριμώξουν» την παρουσία του και να του δώσουν ρόλο, ακόμα και σε περιστάσεις που δεν ταιριάζει. Εξακολουθεί παρ’ όλα αυτά, αν και υπερτονισμένη στα όρια… της παραμόρφωσης, να αποτελεί μια ευχάριστη νότα ανανέωσης στο gameplay του παιχνιδιού. Ο ανοιχτός κόσμος του τίτλου, άλλωστε, αποκτά άλλη διάσταση, μέσα από το εξοπλισμένο με πολυάριθμες δυνατότητες Batmobile.

 

Ολόκληρη η Gotham City είναι ανοικτή προς εξερεύνηση, δίχως ενοχλητικές παύσεις για loading και διακοπές στην ομαλή μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο, γεγονός που σας βοηθά να βυθιστείτε απερίσπαστοι στην καθηλωτική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

 

BAK_Sshot167_1434448128Μεταξύ των gadgets που θα επιστρατεύσετε είναι φυσικά τα batarangs, το grapnel gun, ο line launcher και το disruptor rifle. Η «χορογραφία» των counter attacks έχει γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή, τόσο οπτικά όσο και ως αίσθηση στο χειρισμό.

 

Επίσης, χάρη στο «Dual Play» σύστημα, μπορείτε να εναλλάσσεστε άμεσα ανάμεσα στον πρωταγωνιστή και σε έναν από τους συμμάχους του (Robin, Nightwing, Catwoman) κατά τη διάρκεια της μάχης. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να ενορχηστρώσετε double-team takedowns και να εκμεταλ- λευτείτε στο έπακρο την παρουσία του εκάστοτε συμπολεμιστή σας. Μεταξύ των αναρίθμητων side missions, κάποιες είναι επαναλαμβανόμενες, όπως οι ανεξάντλητοι γρίφοι του Riddler, και κάποιες άλλες έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, όπως η εξιχνίαση εγκλημάτων.

 

Αν κάνουμε λίγο τα… στραβά μάτια στα πολυπληθή τεχνικά προβλήματα της έκδοσης για PC, τα οποία συνόδευσαν το… περιπετειώδες λανσάρισμα του «Batman: Arkham Knight», η αίσθηση που μένει είναι πως πρόκειται για έναν τίτλο που δύσκολα θα απουσιάσει από τη συλλογή των φίλων της DC Comics.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ: PS4, Xbox One, PC
ΔΙΑΘΕΣΗ: Zegetron