Λος Άντζελες, Άμστερνταμ και Κάϊρο. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα top sites για όσους είναι “εθισμένοι” με το γύρο του κόσμου και χρειάζονται πληροφορίες για μια ξένη πόλη.

traveler5Όσο “ψαγμένα” (ή μη) και αν θεωρούνται τα ταξίδια της to-do λίστας σας, το ίντερνετ δηλώνει “παρών” για να σας γεμίσει με πληροφορίες όσον αφορά τη φθηνή διαμονή, τα κορυφαία αξιοθέατα και το κλείσιμο εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές.

www.homeexchange.com

Ένα site ανταλλαγής “σπιτιών” σε όλο τον κόσμο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν φθηνό κατάλυμμα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και την Ασία, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Αφρική. Εσείς επιλέγετε την ημερομηνία, το μέρος και τον άνθρωπο με τον οποίο θέλετε να αναταλλάξετε σπίτια και η εξοικονόμηση των εξόδων του ταξιδιού -περίπου το 58%- θεωρειται δεδομένη.Μέχρι σήμερα πάνω από 65.000 μέλη του homeexchange.com έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανταλλαγές σε 150 χώρες.

 

www.airbnb.gr

Mια από τις διάσημες online πλατφόρμες που προσφέρει διαμονή στο εξωτερικό, αφού σας αφήνει να “κλείσετε” ιδιόκτητους χώρους – ακόμη κι αν ψάχνετε ένα κάστρο για μια νύχτα ή ένα ιστιοφόρο για μια εβδομάδα. Πληκτρολογήστε στο search το μέρος και τις ημερομηνίες της διαμονής σας και… θα ανακαλύψετε δωμάτια ή διαμερίσματα προς “ενοικίαση” και μια εμπειρία που ξεπερνά τους τοίχους ενός ξενοδοχείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb πάνω από 4 εκατ. επισκέπτες.

 

www.travelplanet24.com

Tο εύχρηστο ταξιδιωτικό εργαλείο του ταξιδιώτη,καθώς εξυπηρετεί τόσο στην κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων στις best τιμές της αγοράς και ξενοδοχείων όσο και στη δημιουργία ατομικών ταξιδιωτικών πακέτων. Ένα από τα “συν” του site είναι ο εύκολος χειρισμός, τόσο στον τομέα της αναζήτησης, όσο και στην κράτηση μέσω ειδικών φίλτρων που επιτρέπει στον ταξιδιώτη να μάθε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, ακόμα και εάν πρόκειται για online ταξί από ή προς το αεροδρόμιο ή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

 

www.airtickets.gr

Mια μηχανή αναζήτησης αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ενοικίασης αυτοκινήτου που θα λύνει τα χέρια σε όσους θέλουν να διαμορφώνουν το ταξίδι τους… με διαδικτυακό τρόπο! Επιπλέον, θα εμφανίσει στην οθόνη του pc σας κάθε συνδυασμό αεροπορικών εταιρειών, ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας, και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις και τις τελευταίες θέσεις. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει περισσότερες από 70.000 επισκέψεις ημερησίως.

 

www.tripadvisor.com

Δεν υπάρχει μέρος στον πλανήτη που να μην έχει ακουστά το tripadvisor.com! Πέρα από το να κλείσετε πτήσεις και ξενοδοχεία, το site σας παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για τα μελλοντικά σας ταξίδια, αξιολογήσεις για εστιατόρια (και όχι μόνο) και προτάσεις για τις must περιοχές μιας χώρας.Η πλειοψηφία των χρηστών, βρίσκει ενδιαφέρον στις κριτικές π.χ. ενός εστιατορίου ή ενός bar της Αγγλίας, καθώς μαθαίνει την ειλικρινή άποψη άλλων χρηστών και φτιάχνει το πρόγραμμα του ταξιδιού χωρίς να φοβάται την “παραπληροφόρηση”.